Programul “Litoralul pentru toți” a început, au anunțat, marți, reprezentanții Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). Turiștii pot beneficia de cazare la mare plătind între 159 și 605 de lei pentru o săptămână de cazare în perioada 14 mai – 14 iunie 2018.

Potrivit FPTR, aproximativ 15.000 de turiști sunt așteptați pe litoral să beneficieze de vacanțe cu tarife reduse în perioada în care are loc programul „Litoralul pentru toți”, între 14 mai și 14 iunie 2018.

„Acesta este singurul program social din România sus?inut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone. Tarifele percepute în cadrul programului de către hotelieri sunt neschimbate de cinci ani, deși costurile utilităților au suferit în toată această perioadă majorări de peste 60 la sută, iar în unele cazuri, chiar s-au dublat”, au arătat reprezentanții FPTR.

Tarifele maximale propuse pentru oferta specială de șase nopți de cazare pentru o persoană, la hotelurile din zona Mamaia – Constanţa – Eforie, sunt de 205 lei pentru hotelurile de o stea, fără mic dejun, 235 lei la 2 stele, fără mic dejun şi 315 lei cu mic dejun, 265 de lei la trei stele fără mic dejun şi 425 lei cu mic dejun inclus, 485 lei la patru stele şi 605 lei la cinci stele, ambele prețuri incluzând masa de dimineață.

Pentru sudul litoralului, în stațiunile Costinești, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai și Vama Veche, tarifele negociate în această ediție a programului, tot pentru un sejur șase nopți / persoană, pleacă de la 159 lei pentru hotel de o stea, fără mic dejun, 179 de lei la două stele, fără mic dejun, şi 269 de lei cu mic dejun, 199 de lei la trei stele fără masa de dimineață şi 329 de lei cu micul dejun inclus, iar la patru şi cinci stele – 379 de lei, respectiv 469 de lei, sumele incluzând şi micul dejun.

„Litoralul pentru toți” este destinat turiștilor care își doresc o vacanță la malul mării la începutul sezonului, pentru care pot aloca buget foarte mic, comparativ cu bugetele pentru sejururile petrecute în lunile iulie și august. Tarifele practicate în programul special „Litoralul pentru toți” sunt mai mici cu până la 70 la sută față de cele din vârf de sezon.

FPTR mai anunță că s-au înscris în program 36 hoteluri din toate stațiunile de pe litoral, care pun la dispoziție un număr de 2.200 de locuri în fiecare dintre cele cinci serii. Aceste locuri vor fi vândute prin agențiile de turism partenere și revânzătorii lor sau direct de către hotel, tariful fiind același, în funcție de unitatea de cazare.

Sursa citată apreciază că aproximativ 15.000 de turiști vor beneficia de vacanțe cu tarife reduse în cadrul programului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.