Mai multe proteste au loc în țară față de modificarea codurilor penale. Cei mai mulți oameni s-au adunat la Sibiu și la Cluj, unde pe străzile centrale se circulă greu. La Galați, protestatarii au adus corturi pe care au mesaje ironice la adresa liderilor PSD, iar la Alba este ironizată Dăncilă.

Cei mai mulți protestatari s-au adunat la Sibiu și la Cluj, câte o mie de oameni până acum.

La Sibiu, protestatarii au pornit într-un marș Sibiu prin centrul orașului strigând “Afară, afară, cu PSD din țară!”, “În democrație, hoții stau la pușcărie”, “Rezistăm, Justiția apărăm”, ”Hoții, hoții” sau ”România, trezește-te”.

Potrivit paginii Facebook ”Vă vedem din Sibiu”, protestul a fost organizat deoarece ”România nu se poate transforma într-o Republică a Crimei, oricât s-ar strădui o șleahtă de infractori”.

Cluj

Peste 1.000 de persoane protestează, miercuri seara, în Piața Unirii din Cluj Napoca față de modificările la Codul de orocedură penală, solicitând demisia Guvernului și scandând “Nu vă fie frică, Ardealul se ridică”, unii având tobe cu care bat ritmul scandările.

Protestatarii s-au adunat miercuri în jurul orei 19 în Piața Unirii din Cluj-Napoca având cu ei steaguri tricolore și ale UE, dar și pancarte cu mesaje precum “România trezește-te”, “Anticipate”, “Fără penali”, “Hoții merg la închisoare nu trăiesc pe picior mare”, “Șobo Dragnea la pușcărie”, “Demisia șobolan penal”, “Demisia Tudorel Toader”.

Ei scandează “Demisia”, “Nu vă fie frică Ardealul se ridică”, “Hai români hai cu toți să scăpăm țara de hoți”, “Nu vrem să fim conduși de hoți”, “Liviu Dragnea La mulți ani cu executare”. Câțiva protestatari au adus tobe cu care bat ritmul scandărilor.

Unul dintre protestatari a declarat că ar trebui ca toți românii să iasă în stradă până când Guvernul PSD – ALDE va demisiona.

“Acesta nu este un guvern al poporului, este un guvern al hoților. Tot ce vor este să subjuge justiția în interesul lor personal. Au modificat codurile doar ca să îl scape pe Dragnea de pușcărie ceea ce este inadmisibil într-o țară europeană”, a spus acesta.

Participanții la protest vor să participe și la un marș prin centrul Clujului.

Iași

Aproximativ 400 de ieșeni protestează miercuri seara în Piața Unirii, din oraș. Oamenii s-au adunat în centrul Iașului, într-un cerc, având la ei steaguri ale României, Uniunii Europene și un steag al Statelor Unite ale Americii, dar și cu vuvuzele, nemulțumiți de schimbarea Codurilor penale.

Oamenii scandează împotriva PSD, a Guvernului, a Parlamentului și a lui Liviu Dragnea.

“PSD, ciuma roșie!”, “Dragnea la închisoare, nu la guvernare!”, “România, trezește-te!”, “Hoții, hoții!”, “Hoții stau la pușcărie în democrație!”, “Uniți, salvăm toată România!”, “Vrem autostradă, nu penali pe stradă!”, “Vrem Justiție, nu corupție”, sunt doar câteva dintre scandări.

La protestul de la Iași a venit și deputatul USR Cosette Chichirău, având o pancartă pe care scrie: “Dacă voi nu o vreți, noi o vrem – Kovesi”.

Galați

La Galați aproximativ o sută de oameni protestează față de modificarea codurilor penale și guvernanți. Protestatarii au amplasat în piața de lângă Prefectură trei corturi pe care au lipit poze cu liderii PSD și mesaje ironice pentru aceștia.

De asemenea, participanții la miting poartă pancarte cu mesajele „Persecutați rebelii și vă alegeți cu o revoluție”, „Voi apărați penalii, noi alegem să vă dăm jos pentru asta”, „Ați vândut țara bucată cu bucată, veți plăti pentru asta”.

Protestatarii au steaguri ale României și ale Uniunii Europene și scandează ”Hoții”, ”PSD Ciuma roșie”, ”Jos PSD” sau ”ALDE și PSD, aceeași mizerie”.

Alba Iulia: ”Hehe, orice om îi este frică de penali”

Circa 70 de persoane protestează și la Alba Iulia, faţă de modificările aduse codurilor penale. Un bărbat ține în mâini o pancartă pe care este scris ”Hehe, orice om îi este frică de penali”, făcând aluzie la o greșeală de exprimare a premierului Viorica Dăncilă.

Protestatarii s-au adunat în Piața Iuliu Maniu din Alba Iulia, în fața Prefecturii, nemulțumiți de modificările aduse la codurile penale, care consideră că sunt în favoarea guvernanților.

Oamenii scandează lozinci precum ”Hoții, Hoții”, ”DNA, să vină să vă ia”, ”Justiție, nu corupție”, Dragnea, nu uita, țara asta nu e a ta”, ”PSD, ciuma roșie” și au pancarte cu mesaje precum ”Când nedreptatea devine lege, rezistența devine datorie #văvedem”. ”Decât conduși de hoți, mai bine în stradă toți”, ”Monstruoasa coaliție PSD-ALDE-UDMR”. Un bărbat ține în mâini o pancartă cu mesajul ”Hehe, orice om îi este frică de penali”, ironizând-o astfel pe Viorica Dăncilă care a spus, în urmă cu o lună, ”Orice om îi este frică de o plângere penală”.

Întrebat de corespondentul MEDIAFAX de ce a ales să protesteze, un tânăr a spus că este nemulțumit, în principal, de modificările aduse la codurile penale.

”Ne nemulțumesc modificările codurilor penale, sunt multe lucruri făcute în favoarea lor, decizia CCR – ordinul pe care l-a dat președintelui pentru revocarea șefei DNA – cu care nu sunt de acord, pentru că vor revocarea pentru a-și duce planul la bun sfârșit, să scape Dragnea și Tăriceanu de dosare. Din câte am înțeles vor să-l suspende pe președinte, să treacă legile Justiției, cu care nu sunt de acord”, a spus acesta.

La protest participă tineri și vârstnici, iar o parte dintre protestatari și-au adus și copiii.

Proteste similare au loc la Brașov, unde au ieșit în stradă 300 de oameni, sau la Oradea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.