Sub sloganul “Vrem un oraș pentru oameni”, sâmbătă, între orele 15.30-19.30, în Capitală are loc a douăsprezecea ediție a Marșului Bicicliștilor. Prin acest protest, membrii Organizației pentru Promovarea Transportului Alternativ România (OPTAR) solicită dezvoltarea pistelor pentru biciclete în oraș

“Motivele de protest nu s-au schimbat din 2013, de când am depus notificarea adunării publice! Motivele organizării protestului sunt neaplicarea măsurilor de siguranţă rutieră, încurajarea transportului motorizat în timp ce oraşul este cea mai poluată capitala europeană, lipsa unei viziuni a administraţiei oraşului pentru creşterea calităţii vieţii, menţinerea în funcţii a persoanelor vinovate de pagubele de milioane de euro provocate de recepţia ilegală a pistelor pentru biciclete, neaplicarea măsurilor de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate”, se arată într-un comunicat OPTAR.

La eveniment sunt aşteptaţi în jur de 400 de biciclişti.

Plecarea în marș a început din Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle) și continuă pe traseul Bd. Constantin Prezan – Arcul de Triumf – Șos. Kiseleff – Piaţa Victoriei – Șos. Nicolae Titulescu – Pasajul Basarab – întoarcere la Intrarea Grozăveşti – Șos. Grozăveşti – Pasajul Basarab – Șos. Nicolae Titulescu – Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta – Bd. Schitu Măgureanu – Pod Izvor – Splaiul Independenţei – Bd. Libertăţii – Bd. Naţiunile Unite – Str. Izvor –Calea 13 Septembrie – Bd. Libertăţii – Bd. Unirii – Bd. Dimitrie Cantemir – Parcul Tineretului.

Brigada Rutieră a Poliției Capitalei va restricționara progresiv traficului rutier în funcție de numărul de participanți, pe itinerarul de deplasare a bicicliștilor, pentru prevenirea unor evenimente nedorite și siguranță participanților.

“Recomandăm conducătorilor de autovehicule să evite să circule, pe cât posibil, în perimetrul adiacent locului de desfăşurare a evenimentului, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de locul de desfăşurare a evenimentului și să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei şi recomandările poliţiştilor care se află în punctele de deviere”, se arată într-un comunicat al Brigăzii Rutiere din cadrul Poliției Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.