Social-democrații au afirmat că șeful statului Klaus Iohannis este primul președinte care contestă bugetul propriei țări la CCR, iar din cauza acestui lucru au fost întârziate investiții în valoare de 20 milioane de euro.

„ÎN FIECARE ZI SE AMÂNĂ CONSTRUCȚIA A CÂTE 40 DE NOI CREȘE SAU GRĂDINIȚE! De ce? Atât ne costă toana lui Iohannis de a bloca bugetul de stat. Guvernul a alocat pentru 2019 circa 5 miliarde euro pentru investiții noi. Acestea însă nu pot fi demarate pentru că Iohannis pune bețe-n roate guvernării PSD. Este primul președinte al României care contestă bugetul propriei țări la Curtea Constituțională. Asta înseamnă că în fiecare zi lucrătoare din 2019 care trece fără buget adoptat, valoarea medie a investițiilor întârziate în România este de 20 milioane euro! Dar pe Iohannis nu îl interesează investițiile și economia, ci doar campania sa electorală!”, au scris social-democrații, miercuri, pe pagina de Facebook a PSD.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, vinerea trecută, că sesizează la CCR Legea bugetului de stat pe 2019. El a afirmat că ”guvernarea PSD a eșuat”, anunțând că cere CCR o analiză și pe Legea de aprobării plafoanelor. Șeful statului a punctat că bugetul este unul nerealist, supraevaluat și întârziat, catalogând PSD ca partid incompetent și incapabil să conducă România. Iohannis a adăugat că o victimă a bugetului pentru anul în curs este administrația locală.

Judecătorii constituționali au stabilit data de 6 martie pentru a dezbate sesizările șefului statului pe proiectul de buget pe 2019, respectiv pe legea de adoptare a plafoanelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.