Organizația județeană PSD Arad a transmis, miercuri, pe Facebook, că îl susține în continuare pe Liviu Dragnea, „președintele ales legitim de către toți membrii partidului”, după publicarea scrisorii în care se solicită demisia liderului social-democrat.

„PSD Arad se pronunţă pentru stabilitate şi măsură în interiorul partidului şi concentrarea tuturor eforturilor pentru îndeplinirea obiectivelor naţionale cuprinse în Programul de Guvernare social-democrat. Sunt exact aspectele de care România are nevoie în momentul de faţă. Stabilitate, progres, reforme şi coerenţă legislativă. Acestea sunt aspiraţiile românilor şi vectorii noştri de accent, în contextul în care trebuie să recunoaştem că PSD are de partea sa o bună guvernare iar rezultatele economice şi îmbunătățirea semnificativă a veniturilor populației, ne confirmă acest lucru”, se arată într-un mesaj postat de PSD Arad pe Facebook.

Organizația județeană precizează că PSD este „anumite cercuri” sunt deranjate de faptul că partidul este proape de „finalul luptei cu abuzurile judiciare comise în trecutul apropiat de instituții de forță”.

„Suntem de asemenea aproape de finalul luptei cu abuzurile judiciare comise în trecutul apropiat de instituții de forță cunoscute. Sigur că aceste lucruri deranjează anumite cercuri iar PSD se confruntă de mai bine de un an și jumătate cu atacuri politice și judiciare care încearcă sa împiedice guvernarea. Cu toţii avem aceleaşi obiective iar munca, seriozitatea şi respectul pentru cetăţeni ne adună în jurul aceloraşi deziderate, stabilitatea şi progresul României. Prin urmare, mai mult decât oricând, unitatea partidului este vitală!”, se menționează în poziția exprimată pe Facebook de PSD Arad.

Organizația județeană conchide prin anunțul că-l susține în continuare pe Liviu Dragnea la șefia formațiunii.

„PSD Arad susţine actuala conducere a partidului, guvernul social-democrat, preşedintele ales legitim de către toţi membrii partidului şi ne vom pronunţa ca atare în cadrul Comitetului Executiv Naţional de vineri”, conchide organizația social-democrată.

Partidul Social Democrat se reunește vineri, 21 septembrie, de la ora 12.30, într-o ședință de Comitet Executiv Național.

Scrisoarea contestatarilor din PSD, de care se vorbește de o săptămână, conține 19 puncte, primul dintre ele fiind legat de demisia lui Liviu Dragnea din funcțiile de președinte PSD și al Camerei Deputaților. Scrisoarea e semnată de trei membri: Gabriela Firea, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că nu a citit întreaga scrisoare a nemulțumiților din PSD, dar din câte a înțeles a reieșit că se cere ca PSD să se alinieze cu Iohannis, Opoziția și SPP:

“Din cât am citit am înțeles care este cea mai mare supărare din acea scrisoare – să nu ne mai certăm cu Iohannis, de fapt să ne aliniem cu Iohannis, cu SRI, cu SPP, cu DNA și cu partidele de Opoziție. Eu, ca președinte, nu pot să duc șui nu voi duce acest partid să devină o unealtă a acestor instituții care nu trebuie să se implice într-un guvern politic. În rest, la CEx o să vorbesc suficient de bine, de mult și de apăsat”, a spus liderul PSD.

Întrebat dacă își dă demisia, Dragnea a răspuns: “Am zis că vorbim după (n.r.: ședința CEx)”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.