Biroul Permanent Național al PSD se va reuni, luni, de la ora 11.30 la Parlament, în prima ședință după ce în CEx al PSD a fost dat vot de încredere lui Liviu Dragnea, potrivit unui anunț oficial al formațiunii.

La BPN al PSD va participa și premierul Viorica Dăncilă care este și președinte executiv al partidului, dar și contestatarii liderului social-democrat, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

La ședința de luni a Biroului Permanent Național al PSD vor fi prezenți și social-democrații care au inițiat și semnat declarația prin care au solicitat demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al partidului, cum ar fi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vicepremierul Paul Stănescu, primarul sectorului 3 Robert Negoiță sau secretarul general al PSD, Marian Neacșu, au precizat sursele politice, pentru MEDIAFAX.

Aceleași surse au adăugat că subiectul dezbaterii în ședința BPN al PSD de luni va fi referendumul pentru revizuirea Constituției, în sensul redefinirii familiei, care se va desfășura pe 6 și 7 octombrie.

În contextul referendumului, președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, la finalul ședinței CEx de vineri seară, că discuțiile și acțiunile legate de o remaniere guvernamentală a miniștrilor din Cabinetului Dăncilă vor fi amânate după data de 7 octombrie.

“În ceea ce priveşte remanierea, i-am consultat pe colegii mei când cred că este bine să fie făcută şi aproape în unanimitate au zis după referendum. Oricum, doamna prim-ministru începuse o evaluare miniştrilor, care este în desfăşurare şi după referendum vom avea un Comitet Executiv Naţional, care va hotărî cine din partea Partidului Social sau pe locurile Partidului Social Democrat cine va mai rămâne în Guvern, cine nu”, a declarat Dragnea, vineri seară, la încheierea şedinţei CExN.

Liderul PSD a adăugat că de acum încolo o calitate obligatorie a fiecărui ministru din Guvernul Dăncilă va fi “buna comunicare”, lucru care va fi o condiție pentru rămânerea în Executiv.

Vineri a avut loc Comitetul Executiv Național al PSD, în care s-a supus la vot continuitatea sprijinului oferit pentru președintele PSD, Liviu Dragnea. Doar opt social-democrați din CexN au votat împotriva susținerii lui Liviu Dragnea, în timp ce 56 au votat pentru susținere. Conducerea lărgită a PSD a dezbătut, vineri, “Declarația privind Starea Partidului Social Democrat”, într-o ședință care a durat peste opt ore.

Documentul propune 19 măsuri, printre care demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al PSD și din funcția de președinte al Camerei Deputaților, precum și asigurarea interimatului conducerii partidului de către premierul Viorica Dăncilă până la organizarea unui Congres Extraordinar, în prima parte a anului 2019. Declarația este semnată de un „Comitet de inițiativă” format din Paul Stănescu, vicepreședinte al PSD, viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării, Gabriela Firea, vicepreședinte al PSD și primar general al Capitalei și Adrian Țuțuianu, vicepreședinte al PSD și vicepreședinte al Senatului.

Potrivit structurii formațiunii social-democrate, Biroul Permanent Național este constituit din: președintele PSD, președintele Executiv al PSD, președintele de Onoare al PSD, președintele Consiliului Național al PSD, vicepreședinții PSD, secretarul general al PSD, trezorierul PSD, președintele CFN, liderii naționali ai TSD, OFSD, OPSD, LAL. Premierul, președinții celor două Camere ale Parlamentului, care sunt membri ai PSD, precum și liderii grupurilor PSD din Parlamentul Român și cel European, sunt membri de drept ai Biroului Permanent Națonal, fiiindu-le asimilată funcția de vicepreședinte PSD, dacă nu ocupă o altă funcțe în cadrul conducerii naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.