Președintele rus Vladimir Putin a declarat joi că armele hipersonice dezvoltate de Rusia vor putea apăra țara chiar și în cazul în care noul Tratat de reducere și limitare a armelor strategice ofensive, cunoscut drept “noul Tratat START”, nu va fi prelungit după anul 2021, informează agenția Tass.

Putin a subliniat că în cazul în care noul Tratat START va expira, “în general nu vor mai fi instrumente care să limiteze cursa înarmării”, însă, în pofida acestei perspective, SUA nu au inițiat negocieri cu Rusia pe această temă, deși Moscova și-a manifestat disponibilitatea în acest sens.

“Este posibil să nu fie prelungit. Avem cele mai avansate sisteme care vor asigura, în mod credibil, securitatea Rusiei într-o perspectivă istorică destul de îndelungată”, a afirmat liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin a vorbit și despre Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), explicând că acordul interzice amplasarea de sisteme terestre de lansare pentru rachete cu rază de acțiune scurtă și intermediară, dar, cu toate acestea, Statele Unite au livrat astfel de sisteme României și intenționează să le amplaseze în Polonia.

“Aceasta este o încălcare directă (a Tratatului INF)”, a subliniat președintele Rusiei.

VIATenews
SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.