Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei, a declarat, marți, că țara sa va continua operațiunile militare împotriva grupărilor teroriste din nordul Siriei și din Irak, relatează site-ul agenției Anadolu.

În cadrul unui discurs susținut în Parlamentul de la Ankara, Erdogan a afirmat că Turcia va continua să lupte împotriva kurzilor din PKK.

”Vom continua să facem ceea ce este necesar pentru a asigura liniștea țării noastre. Vom continua operațiunile din nordul Siriei și din Irak”, a declarat Erdogan.

Președintele turc a adăugat că armata turcă a anihilat peste 4.000 de ”teroriști” în cadrul operațiunii militare din provincia siriană Afrin.

Liderul de la Ankara a dat asigurări că operațiunile duse de Ankara împotriva kurzilor din Siria nu distrag atenția Turciei de la lupta împotriva rețelei teroriste Stat Islamic.

La 20 ianuarie, Turcia a declanșat operațiunea militară terestră “Ramura de măslin” asupra pozițiilor ocupate de gruparea insurgentă kurdă Unităţile Populare de Protecţie (YPG) în regiunea siriană Afrin. Regimul de la Ankara consideră grupările kurde siriene drept aliaţi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), structură catalogată drept teroristă de Turcia, SUA și UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.