Imagini apărute în mediul online arată aglomerație în această seară la una dintre secțiile deschise în Marea Britanie. Ambasadorul României în UK, Dan Mihalache, a declarat, pentru MEDIAFAX, că au fost luate toate măsurile și că se va face o analiză să vadă dacă e nevoie pe viitor de noi secții.

“Secția respectivă era în Harrow. Am prezența la vot până la ora 19.00 pe fiecare secție în parte. Mai există în Londra patru secții, unde au fost 250 de oameni. Edinburg – 93, Glasgow – 114, Aberdeen – 37, Birmingham – 500, Bristol – 156. Ambasada a luat toate măsurile organizatorice și logistice necesare pentru desfășurarea votului pentru referendumul în Marea Britanie. Avem 19 secții în UK distribuite teritorial și dacă sigur dacă s-a întâmplat ca într-o secție să existe o afluență mai mare de cetățeni care doresc să își exercite dreptul la vot, asta e viața. Nu avem ce face. Vom face o analiză ulterior și vom vedea dacă nu cumva trebuie să facem mai multe secții în Harrow”, a declarat Dan Mihalache, ambasadorul României în Marea Britanie.

La o secție din Londra au votat, potrivit datelor oficiale BEC, în prima zi de referendum, pentru ora 21.00, 2.340 de oameni.

Este de altfel secția cu cei mai mulți votanți din Diaspora, în condițiile în care participarea, în prima zi a referendumului a fost scăzută în străinătate, fiind înregistrați la vot 45.797 de români.

În total, în Marea Britanie, au fost deschise 19 secții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.