O misiune a Fondului Monetar Internațional (FMI), începută la 6 noiembrie, își încheie luni activitatea în România.

Echipa a analizat noile evoluții ecconomice și financiare, a actualizat prognoza macroeconomică și a discutat execuția bugetului pe 2018, precum și proiectul bugetului pentru 2019, potrivit lui Alejandro Hajdenberg, reprezentatul instituției la București. Aceasta vizită a pregătit misiunea de la începutul anului viitor privind consultările asupra Articolului IV.

Perspectivele dezvoltării economice, planurile de modernizare a administrării veniturilor și guvernanța corporativă au fost temele de discuție dintre ministerul Finanțelor, Eugen Teodorovici, și delegația FMI, condusă de Jaewoo Lee, șeful misiunii FMI pentru România și Bulgaria, într-o întâlnire care a avut loc miercuri.

„Obiectivele României pe termen scurt sunt accederea la OECD, dobândirea statutului de piață emergența si intrarea în zona Schengen. Sunt măsuri care vor asigura dezvoltarea cât mai rapidă a economiei românești”, a precizat Eugen Teodorovici, conform unui comunicat al ministerului.

La prognoza din octombrie, Fondul și-a redus estimarea de creștere economică pentru România, la 4%, de la 5,1% în aprilie. În schimb, reprezentanții Fondului preconizează aceeași inflație, o creștere medie anuală de 4,7%, dar un deficit de cont curent de 3,5% din PIB, față de 3,7%, în aprilie.

VIATenews
SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.