Naţionala de rugby a României ratează Cupa Mondială din 2019 din Japonia, a anunţat în urmă cu puţine momente IRB (International Rugby Board), deşi era calificată. “Stejarii” au fost prezenţi la toate ediţiile de până acum. Federaţia România de Rugby poate face apel în decurs de 14 zile.

România a fost descalificată pentru că a folosit un jucător neeligibil, Sione Fakaosilea originar din Tonga, în opt partide din preliminariile Cupei Mondiale. Pentru fiecare meci în care a jucat, prima reprezentativă a primit o penalizare de cinci puncte.

ProSport a discutat în această seară cu un om important din rugby-ul românesc. Federaţia Română de Rugby nu mai are bani, iar această decizie poate însemna falimentul federaţiei, din două motive:

1. Banii care ar fi urmat să ajungă în conturi din partea IRB pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2019.

2. Amenda uriaşă pentru rugby-ul românesc.

România, Belgia şi Spania sunt naţionalele depunctate cu câte cinci puncte în clasament, pentru folosirea jucătorilor neeligibili.

Partea bună e că România nu a fost retrogradată în al treilea eşalon valoric al preliminariilor Cupei Mondiale.

De asemenea, IRB a decis că partida controversată dintre Belgia şi Spania (n.r. – arbitrată de românul Vlad Iordăchescu) nu se va rejuca.

În urma sancţiunilor făcute publice marţi, România îi va ceda locul Rusiei la Campionatul Mondial din 2019, iar Germania îi va lua locul Spaniei, în play-off-ul de calificare împotriva Portugaliei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.