Rusia a început producția sistemelor de apărare antiaeriană S-400 care urmează să fie livrate Turciei, a anunțat, miercuri, Alexandre Miheev, directorul general al companiei producătoare de armament Rosoboronexport, relatează site-ul agenției Tass.

”Am început să executăm contractul. Producția sistemelor S-400 care urmează să fie livrate Turciei a început”, a declarat Miheev, citat de agenția Ria Novosti.

Sistemul rus S-400 este proiectat să distrugă avioane, rachete de croazieră și rachete balistice, inclusiv rachete cu rază medie de acțiune, dar pot fi, de asemenea, utilizate pentru obiective aflate la sol. S-400 poate viza ținte aflate la o distanță de până la 400 de kilometri și la o altitudine de până la 30 de kilometri.

În luna decembrie, Moscova şi Ankara au semnat acordul care prevede achiziţionarea de către Turcia a unor sisteme antiaeriene ruse S-400. Acordul privind sistemele antiaeriene S-400, care potrivit estimărilor are valoarea de 2,5 miliarde de dolari, a generat preocupări în Occident, în contextul în care Turcia este stat membru al Alianţei Nord-Atlantice. Sistemul antiaerian rus nu poate fi integrat în infrastructura militară NATO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.