Cel puțin șase persoane au fost rănite luni seara, în urma ciocnirilor între activiști de extremă-dreapta și contramanifestanti în orașul Chemnitz, în a doua zi de proteste după ce un cetățean german a fost înjughiat mortal, doi imigranți fiind reţinuţi în legătură cu acest caz, informează postul BBC News.

Activiști de extremă-dreapta și antiimigrație s-au adunat luni după-amiază în centrul orașului Chemnitz, iar o contramanifestație s-a desfășurat la doar câțiva metri distanță, participanții la acest eveniment acuzând extrema dreaptă că se folosește de acest incident pentru a obține capital politic.

Poliția a comunicat că grupurile de manifestanți au aruncat cu obiecte unii spre ceilalți.

Autorităţile au informat că anchetează presupuse agresiuni care au vizat cetățeni străini în cursul tulburărilor.

Un german în vârstă de 35 de ani a fost înjughiat mortal sâmbătă spre duminică noaptea în timpul unui festival ce se desfășura pe străzile orașului Chemnitz. Alți doi germani au fost răniți, a completat poliția.

În urma acestui incident au fost reținuți un sirian de 23 de ani și un irakian de 22 de ani.

Poliția a infirmat zvonurile că altercația care s-a soldat cu decesul barbatului german ar avea legătură cu hărțuirea sexuală a unei femei.

Aproximativ 2.000 de demonstranți de extremă-dreapta au participat la mitingul de luni, în timp ce aproximativ 1.000 de persoane au luat parte la o contramanifestație.

Presa locală relatează că participanții la mitingul extremei drepte au proferat amenințări violente la adresa imigranților, în timp ce contramanifestantii au scandat lozinci anti-naziste.

Luni, mișcare de extremă-dreapta Pegida a îndemnat la proteste în legătură cu crima de la Chemnitz, iar un Markus Frohnmaier, un parlamentar din cadrul formațiunii populiste Alternativă pentru Germania (AfD), a scris pe Twitter că “dacă statul nu-și mai protejează cetățenii atunci oamenii ies în stradă și se protejează singuri”.

Autoritățile germane au condamnat violențele și agresiunile care au vizat cetățeni străini.

VIATenews
SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.