Pe surse am primit acest material pe care il prezentam in integralitate. Asteptam si punctul de vedere al lui Ceti Claudiu pe care nu am reusit sa il contactam.

Ceti Claudiu Octavian, secretarul ALDE Constanța, într-un nou scandal!

Un nou scandal a izbucnit astăzi 29 august, în cadrul ALDE Constanța când s-a aflat de Dosarul Penal instrumentat pe numele lui CETI Claudiu Octavian cu privire la faptele de evaziune fiscală în care a fost acuzat încă din 2011.

Ceti Claudiu, mâna dreaptă a Președintelui Interimar ALDE Constanța, deputatul – Andrei Gerea, este pe cale să fie trimis în judecată, dosarul de urmărire penală deschis la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța fiind la final odată cu audierea tuturor martorilor și inculpaților.

Omul de casă al lui Andrei Gerea, a fost în atenția presei în nenumărate rânduri, despre acest dosar scriind chiar cotidianul ziua de constanța în articolul: https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/eveniment/jonglerii-cu-firme-fantoma-62189-340749.html

Firma fantomă “Terra Nostra Future” înființată de Cezar Lupu Babei, tatăl lui Ceti Claudiu, care împreună au pus bazele unei “afaceri de familie”, este în atenția procurorilor pentru realizarea unei infracțiuni sub formă continuată de tip “suveică”, prin care fiul și tatăl tranzacționau cereale în mod fictiv, acoperind frauda în facturi false, nedeclarate fiscal, realizând astfel un prejudiciu total de peste 600.000 Euro!

Știind că va fi trimis în judecată în cel mai scurt timp, Ceti Claudiu a început să-și vândă bunurile personale chiar de la începutul acestei luni, august 2018, acesta postând pe site-ul OLX vânzarea propriului apartament, mașină și un teren în Vama Veche, toate totalizând un cuantum de 108.000 Euro!

Interesant este faptul că în declarațiile de avere postate pe site-ul http://declaratii.integritate.eu, Ceti Claudiu nu pomenește nimic despre aceste bunuri, deși le vinde în nume propriu, acesta afișându-și și numele și telefonul pe site-ul OLX!

Acționar în mai multe firme și asociații, Ceti Claudiu declara la începutul anului 2018, în ultima sa declarație de avere, că a împrumutat firma “Le Mogul Consultancy SRL” cu suma de 125.000 Euro, firmă în care, conform CV-ului public, acesta a fost administrator și acționar în anii 2014-2015 alături de controversatul Sorin Strutinsky!

Întrebarea evidentă este “De unde a avut Ceti Claudiu 125.000 Euro? pentru a împrumuta o firmă aproape moartă, având în vedere că, după declarația de avere, Ceti Claudiu realizează un venit fix lunar de doar 4200 Lei!

Conform unor surse de încredere din cadrul ALDE Constanța, scandalul izbucnit astăzi, în plin eveniment “școala de vară ALDE”, a atras atenția în mod negativ asupra legăturii de “afaceri” dintre Claudiu Ceti și Andrei Gerea, cel care face presiuni imense să-și pună “omul”, adică pe Claudiu Ceti, în consiliul de administrație de la Uzina Termoelectrică Midia S.A Năvodari, odată cu aflarea faptului că uzina urmează să fie tranzacționată către ROMPETROL cu peste 200 de milioane de euro! Concursul “aranjat” pentru numirea noilor membrii CA va fi finalizat la începutul lunii septembrie, conform site-ului companiei http://www.utmidia.ro.

Conform siteului OLX, Ceti Claudiu vinde:

– Teren Vama Veche: (44 999 Euro)

https://www.olx.ro/oferta/teren-1000-mp-vama-veche-primul-lot-la-mare-pretabil-pentru-pensiune-ID7dF7C.html

– Mașină Audi “CT 86 CTI”: (8 299 Euro)

https://www.olx.ro/oferta/audi-a8-tdi-facelift-2009-IDa06Hj.html

– Apartament 2 camere Constanța: (54 999 Euro)

https://www.olx.ro/oferta/apartament-2-camere-zona-gara-constanta-IDbljly.html

Total: 108 297 Euro

VIATenews
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.