Primarul Constanței, Decebal Făgădău  a precizat că în cursul zilei de astăzi furnizarea apei calde către populație ar putea fi reluată, după aproape o săptămână de când a fost sistată.

Astfel, Primăria Constanța va plăti în avans subvenția pentru căldură, pentru sezonul rece 2018-2019, pentru ca Electrocentrale (CET) Constanța SA să reia furnizarea apei calde către locuitorii municipiului. Decizia a fost luată ieri în cadrul ședinței de Consiliu Local.  De asemenea s-a stabilit o rectificare a bugetului și aprobarea prețului local de facturare al energiei termice către populație.

Prețul gigacaloriei pe care îl vor plăti constănțenii va scădea de la 250 de lei, la 225 de lei.

„Vreau să știe foarte clar constănțenii următoarele lucruri. Din banii noștri vom plăti în avans subvenția pentru căldură pentru sezonul rece 2018-2019. Acest lucru ne costă peste 55 de milioane de lei. O parte din bani se regăsesc în bugetul anului 2018, o parte în bugetul anului 2019, cu alte cuvinte începem anul viitor deja cu niște bani alocați pentru a trece această iarnă. În situația în care toate prețurile se majorează am propus Consiliului Local și am aprobat o reducere a prețului per gigacalorie. Dacă până acum, de la începutul mandatului meu, gigacaloria la Constanța a fost 250 de lei, începând de astăzi, din 1 octombrie, gigacaloria la Constanța costă 225 de lei. Cu alte cuvinte, ca o scuză pentru constănțeni și ca o măsură de protecție față de creșterea tuturor prețurilor, prețul gigacaloriei la Constanța a fost redus cu 10 la sută”, a declarat Decebal Făgădău într-o conferință de presă organizată la finalul ședinței Consiliului Local.

Edilul a mai spus că va merge miercuri la București, unde urmează să aibă o întâlnire cu toți factorii de decizie în cazul Electrocentrale Constanța, în încercarea de a găși o soluție la problemele cauzate de datoriile societății.

„Mâine (miercuri – n.r.), la ora 17.00, avem o întâlnire de lucru: Ministerul Finanțelor, domnul ministrul al Finanțelor, domnul ministru al Energiei, ANAF, cei care au sechestre asupra activelor CET-ului, RADET și Electrocentrale Constanța, să identificăm o soluție prin care, până la sfârșitul anului, să stabilim ori e laie, ori e bălaie. Fie CET-ul trece la constănțeni, că, dacă tot plătim atâția bani, măcar să fie al nostru, și căutăm soluții de investiție, să-l modernizăm, fie dacă nu, să vedem cum putem să ne salvăm. Mâine voi susține cauza sistemului centralizat, dar cu anumite amendamente. Avem situații în care în multe blocuri din Constanța dintr-o scară cu 44 de apartamente au rămas 2-3 apartamente branșate și împreună plătim ineficiența acestui sistem. Voi propune Consiliului Local soluții pentru a-i ajută pe acești oameni să se debranșeze astfel încât să nu mai irosim resurse, să nu mai avem aceste pierderi”, a mai spus primarul Constanței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.