Un număr de 100 de fotografi din țara împărtășesc, la Cluj-Napoca, secretele fotografiei profesionale pentru bebeluși, gravide și familie, oferind sfaturi viitorilor antreprenori care își deschid o afacere în acest domeniu de nișă, tot mai în vogă în România, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Unul dintre organizatorii conferinței „Family Portrait Academy”, Olga Vușcan, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX că ședințele foto cu bebelușii durează 2 – 3 ore și se realizează în primele 14 zile de la naștere.

„La conferința fotografilor de nou-născut, maternitate și familie participă 100 de fotografi din toată țara, iar reuniunea își propune să seteze standardele în acest tip de fotografie, să inspire și să stimuleze creativitatea, să ofere acces la educație de calitate. Scopul este și să educăm fotografii să învețe să trăiască din pasiunea lor și să își deschidă afaceri într-un domeniu de nișă, tot mai în vogă, care s-a dezvoltat exploziv în ultimii ani în Romania. Fotografiile profesionale cu bebeluși se realizează în primele 14 zile de la naștere iar cele cu gravide în trimestrul trei de sarcină. Prețurile sunt pentru toată lumea, între 100 și 500 de euro, o ședință foto cu bebelușii având o durată de 2 – 3 ore. Editarea pozelor pentru bebeluși se face ca la editarea de fashion, astfel că e nevoie de învățarea unor tehnici foarte avansate de Photoshop”, a spus Vușcan, care a început acest tip de fotografie în anul 2011.

Potrivit acesteia, pe lângă partea de tehnică, pe care trebuie să o stăpânească foarte bine, și include aparate performante, lumini și licențe pentru softurile necesare, un fotograf pentru bebeluși mai are nevoie de cunoștințe despre psihologia copilului, despre etapele de dezvoltare ale acestuia în primul an, care sunt pozițiile sigure, dar și despre psihologia părinților.

„Mai este nevoie de o recuzită specifică, deoarece te ajută foarte mult un obiect ca dimensiune, nuanță sau material din care este făcut. Odată cu fotografia de nou născut și de familie, au crescut și niște furnizori pentru această recuzită. O recuzită de calitate se traduce și în imagini de calitate”, a subliniat Olga Vușcan.

Aceasta susține că, pentru a-și deschide o afacere de fotografie pentru bebeluși și familie, un antreprenor are nevoie și de un studio, care ajută la dezvoltarea sa profesională.

Carmen Bergman, fotograf pentru nou născut, maternitate și familie, care are un studio clasat în top 3 vânzări în Munchen, Germania, a declarat la rândul său că a plecat în urmă cu șase ani din România fără să fi practicat fotografia în țară.

„Am făcut patru ani fotojurnalism în facultate iar când am ajuns în Germania m-am gândit că, fotografia fiind fără cuvinte, o pot practica într-o țară unde nu cunoșteam, la început, limba. Așa am început să îmi construiesc acest business, am lucrat în primul an gratuit pentru familiile de români care nu își permiteau astfel de fotografii și așa mi-am făcut portofoliul. Oamenilor le-au plăcut fotografiile mele, am un stil minimalist, natural. Au venit tot mai mulți clienți, apoi mi-am cumpărat un studio, după care altul, iar acum studioul meu este în centrul orașului”, a spus Bergman.

Aceasta a explicat că este important pentru un fotograf care dorește să se afirme pe această nișă, să își găsească un drum diferit în fotografie, pentru a se diferenția de restul competitorilor.

„Fotografii din acest domeniu sunt și artiști, iar dacă au o idee puternică, aceasta se va transforma în business. Este important să ai o minte structurată, să ai un plan, să știi să urmărești un buget, să știi că nu ești doar un artist care are o pasiune, ci că ai o meserie care presupune resposabilități de antreprenor. Cred că acest tip de afacere va crește în România. A face poze unui nou născut este un eveniment, este la fel cu a face poze la o nuntă sau un botez, pentru că vrei să capturezi momentul primelor zile de viață ale unui bebeluș. Nu există a doua șansă, iar fotografiile rămân amintiri peste ani pentru cel mic și pentru părinți”, a menționat Carmen Bergman, care sprijină un business în acest domeniu dezvoltat de un fotograf român în Berlin.

Conferința „Family Portrait Academy” are loc în perioada 20-22 august la Cluj-Napoca.

VIATenews
SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.