Șeful Apple, Tim Cook, cere companiilor informatice să își asume răspunderea pentru haosul de pe Internet, potrivit unui discurs susținut de acesta duminică, la Universitatea Stanford, arată CNBC.

Cook a atras atenția asupra scurgerilor de date, asupra violării intimității și asupra ignorării discursurilor de ură și știrilor false. ”Pare o nebunie că trebuie să spună cineva așa ceva, dar, dacă ai construit o fabrică de haos, n-ai cum să te ferești de responsabilitatea legată de acest haos”.

Potrivit jurnaliștilor americani, acesta este cel mai recent discurs al lui Cook dintr-o întreagă serie în care și-a prezentat perspectiva asupra securității datelor ”criticând Google, Facebook și alte companii informatice pentru abordarea pe care o au în ceea ce privește datele utilizatorilor și intimitatea, fără să numească respectivele companii”.

”Tehnologia nu schimbă ceea ce suntem și amplifică tot ce suntem. Și ce e bun și ce e rău. Problemele noastre, că e vorba de tehnologie sau de politică, sunt probleme umane. De la Grădina din Eden până azi, umanitatea ne-a făcut probleme și tot ea ne-a scos la liman”, a arătat Cook.

”Dacă vom accepta ca normal faptul că tot ce ține de viața noastră poate fi îndosariat, vândut sau chiar sustras în eventualitatea unei breșe informatice, atunci vom pierde mult mai mult decât date, ne pierdem libertatea de a fi umani. Gândiți-vă ce e în joc: tot ce scrieți, tot ce spuneți, tot ce vă stârnește curiozitatea, fiecare gând sau achiziție impulsivă, într-o lume fără intimitate informatică, chiar și atunci când nu ai greșit nimic și doar gândești diferit de ceilalți, începi să te cenzurezi. Nu în totalitate la început, doar puțin câte puțin: începi să riști mai puțin, să speri mai puțin, să îți imaginezi mai puțin, să îndrăznești mai puțin, să creezi mai puțin, să încerci mai puțin, să vorbești mai puțin, să gândești mai puțin”, a spus șeful Apple.

Tim Cook este CEO al companiei Apple și este văzut drept cea mai importantă persoană din firmă după moartea lui Steve Jobs, în 2011.

VIATenews
SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.