Facebook ar putea cheltui mai mulţi bani la noi în ţară. Mark Zuckerberg spune că acceptă şi e dispus să plătească taxe mai mari în Europa. Totul, după ce compania de tehnologie a fost implicată într-un scandal uriaş pentru că plăteşte taxe foarte mici.

Discursul pe care şeful Facebook îl va susţine sâmbătă la conferinţa de securitate de la Munchen a ajuns în presă.

Acolo, Zuckerberg spune că înţelege frustrarea oamenilor cu privire la taxele mici pe care le plăteşte compania sa. Ba mai mult, şeful Facebook susţine că e chiar „fericit” să plătească taxe mai mari.

Şi nu numai. Apple, Amazon, Netflix au devenit ţinte ale mai multor state europene care le acuză că se eschivează de la plata taxelor. De exemplu, în Marea Britanie, Facebook a plătit taxe de numai 28 milioane de lire. Asta deşi a generat venituri din vânzări de 1,6 miliarde de lire. Ca urmare, britanicii au anunţat că vor să impună o taxă de 2% pe veniturile companiilor mari de tehnologie.

Taxa ar aduce peste 500 milioane de lire la bugetul Marii Britanii. Însă, măsura nu e deloc pe placul americanilor. Donald Trump a ameninţat deja cu tarife mai mari la importurile britanice.

Comisia Europeană împreună cu OECD lucrează la o taxă globală pentru companiile mari de tehnologie. Demersul însă este departe de a deveni realitate.

VIAtenews
SURSĂmediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.