Senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat, miercuri, că a clarificat în CEX PSD că nu a avut o înţelegere cu Liviu Dragnea privind legea graţierii, afirmând că „nu se agată cu lanţul” de funcţii şi că nu-i vorba despre o sancţiune, ci despre un act politic.

„Am mai clarificat încă o dată de faţă cu toţi colegii faptul că nu a existat nici un fel de înţelegere între mine şi Liviu Dragnea, strategie de comunicare, de testare a pieţei, a reacţiilor şi alte aberaţii de genul acesta. De asemene, că nu am adoptat nici un fel de amendament al lui Băsescu. Tot ceea ce s-a adoptat într-o primă fază erau amendamentele pe care le-am propus eu”, a declarat senatorul PSD, Şerban Nicolae, la finalul şedinţei CEX.

Şerban Nicolae a afirmat că în PSD nu au fost dezbătute amendamentele pe care le-a depus la legea graţierii pentru că „era o discuţie foarte tehnică”.

Întrebat dacă Liviu Dragnea ştia de amendamentele pe care le-a depus, Nicolae a afirmat că „oricine era interesat” ştia ce prevăd, afirmând că au fost inclusiv proteste în stradă.

Întrebat dacă liderul PSD i-a cerut să renunţe la funcţiile, Şerban Nicolae a negat acest lucru.

„Nu. A fost aşa o discuţie , o percepţie, cum că teoretic aş putea să iau şi eu o asemenea iniţiativă, numai că eu le-am spus tuturor colegilor că din punctul meu de vedere nu am greşit cu nimic nici faţă de Livu Dragnea, nici faţă de partid. S-a explicat că nu-i vorba despre o sancţiune este un fel de act politic. Bănuiesc că este o decizie politică”, a spus Nicolae.

Şerban Nicolae a afirmat nu se leagă cu lanţul de nicio funcţie.

„Ar fi culmea.. doar nu mă leg cu lanţul de vreo funcţie. Patru ani de zile, în mandatul preceet am fost senator fără nici un fel de funcţie, membru în Comisia de petiţii”, a răspuns Nicolae, întrebat dacă va accepta decizia luată de CEX PSD.

Social-democratul a spus că decizia CEX nu are cum să fie „vreo mare bucurie”.

„Eu consider că nu am greşit cu nimic şi că nu avea de ce să se ia o astfel de decizie. Dar repet, nu am obţinut aceste funcţii prin concurs, nu am fost cel mai bun dinter toţi cei 70 de senatori PSD sau cel mai bun dintre cei 5 membri ai Comisiei juridice din partea PSD. Din punctul meu de vedere, eu m-am exprimat şi m-am comportat public la vederea şi a colegilor şi a societăţii. A fost un act de încredere din partea partidului, nu mai există nu este nicio supărare”, a sous Nicolae.

Şerban Nicolae a afirmat că „deocamdată” va rămâne membru al Comisie juridice, însă, trebuie să se lămurască dacă ideile sale în materie de justiţie corespund cu cele oficiale ale PSD, pentru ca cei care luptă „pe baricadele proPSD să nu se simtă jigniţi” de ideile pe care el le are la comisie.

„Deocamdată nu mi s-a reproşat că aş fi încălcat programul de guvernare pentru justiţie”, a adăugat social-democratul.

Întrebat dacă ia în calcul să se retragă, Nicolae a răspuns că „este posibil şi asta”.

„Eu nu am nici crize de personalitate, nici tulburări de identitate, ştiu şi cine sunt şi ce experienţă am şi ce pot să fac. Nu ţin neapărat să tot demonstrez şi să tot dau extemporale ca şi cum ştiţi… băgaţi-mă şi pe mine în seamă, mă pricep, credeţi-mă, aveţi încredere în mine. Dacă se consideră că este nevoie de mine particip. Dacă se consideră, vorba lui Alecsandri, <<e unul care cântă mai bine decât mine? Cu atât mai bine ţări şi lui cu atât mai bine>>”, a mai spus Nicolae.

Întrebat dacă se poate vorbi despre un conflict între el şi Liviu Dragnea, Nicolae a afirmat că nu îşi dă seama.

„Nu ştiu, nu îmi dau seama, domnul Dragnea a repetet de mai multe ori faptul că nu există o chestiune personală, nu are un conflict cu mine, nu-i o sancţiune ceea ce s-a decis”, a spus Nicolae

Sursa: Mediafax

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.