Simone Tempestini a reuşit să se claseze pe locul 10 în WRC 2, duminică, la finalul Raliului Portugaliei 2019 şi a adus astfel primul punct pentru ţara noastră în acest sezon al campionatului mondial.

Avându-l în dreapta pe Sergiu Itu, pilotul clujean a luat startul în forţă în etapa sa favorită din mondial, dar atât în prima zi, cât şi în a doua, a fost lovit de ghinion, având o penalizare de aproape 6 minute din cauza unor pene de cauciuc.

De altfel, cu excepţia celor două probe speciale în care a întâmpinat probleme tehnice, Tempestini, care pilotează un Hyundai i20, a fost de fiecare dată în primii 7 clasaţi în WRC 2, iar în ultima zi a încheiat 4 din cele 5 probe speciale pe podium. Mai mult, pe ultima probă, a fost pe 11 la general, la mai puţin de o secundă de Top 10.

Fără cele 6 minute de penalizare, conform timpilor finali, pilotul de la Napoca Rally Academy ar fi încheiat pe locul secund în WRC 2.

“Nu pot decât să fiu dezamăgit şi supărat pentru că puteam mai mult, aş fi putut lupta pentru victorie, dar aşa a fost să fie. În schimb, sunt pozitiv pentru că am avut un ritm excelent de-a lungul cursei şi am arătat că putem emite pretenţii în acest sezon”, a spus Tempestini, triplu campion naţional absolut şi totodată campion mondial de juniori în 2016.

La general, echipajul tricolor a încheiat pe 18 Raliul Portugaliei, o competiţie care s-a dovedit extrem de dificilă, nu mai puţin de 46 de echipaje fiind nevoite să se retragă din diverse motive.

Următoarea provocare pentru campionii naţionali en-titre ai României va fi peste numai două săptămâni, Raliul Sardiniei, care este parte din circuitul mondial.

VIATenews
SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.