PSD acuză PNL că a „îngropat” Programul Tomata, „prin subfinanțare, superbirocratizare și tergiversare”, iar anul acesta românii vor spune adio roșiilor autohtone.

„Anul acesta spunem adio roșiilor românești, PNL ne trece doar pe cele din import. PNL a reușit performanța de a îngropa și Programul TOMATA, prin subfinanțare, superbirocratizare și tergiversare. Astfel, în loc să continue și să dezvolte un program bun, care aducea pe masa românilor roșii autohtone sănătoase, îl omoară cu bună știință din prostie”, scrie, sâmbătă, PSD, pe pagina oficială de Facebook.

Potrivit social-democraților, Guvernul Orban nu a publicat HG privind aprobarea programului pe anul 2020, deși până acum răsadurile de tomate trebuiau deja plantate pentru a putea fi livrate pe piață începând cu 1 mai.

În plus, acuză PSD; bugetul este redus cu 10 milioane de euro, iar programul se restrânge doar la un singur ciclu, cel de primăvară, deși perioada deficitară este și în lunile de început de iarnă, când tomatele nu se mai pot produce decât în sere sau solarii.

„Bugetul alocat este pentru maximum 13.000 de solicitanți față de 20.000 de mii de solicitanți în 2019. Mai puțin cu 14.000 tone tomate din producția autohtonă pentru piața românească”, scriu reprezentanții PSD.a

VIATenews
SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.