Departamentul de Energie din Statele Unite a anunțat, joi, că va scoate din rezerva strategică o producție de 500.000 de barili de petrol, în urma efectelor produse de uraganul Harvey asupra industriei de petrol, scrie Reuters.

Petrolul va fi livrat către rafinăria Phillips 66, în Lake Charles, Louisiana, uzină care nu a fost afectată de furtună.

Aceasta este prima astfel de măsură luată din 2012 și este un acord de schimb prin care guvernul va împrumuta petrol rafinăriei Phillips 66, care va înlocui mai târziu cantitatea împrumutată.

Rezerva, care a fost înființată la începutul anilor `70 după embargoul impus țițeiului din țările arabe, conține, în prezent, 679 de milioane de barili de petrol. Cantitatea care va fi împrumutată este mică pentru o țară care folosește aproape 20 de milioane de barili de petrol zilnic, precizează Reuters.

Uraganul Harvey a redus aproape un sfert din producția rafinăriilor din țară după ce a generat inundații în Houston, înainte să ajungă în Louisiana, un alt stat unde există rafinării.

Prețurile benzinei au crescut la începutul ședinței de tranzacționare după ce Colonial Pipeline, companie care operează cel mai mare sistem de transport de combustibil din Statele Unite, a anunțat că va închide liniile principale către Nord-Est, pe fondul lipsei resurselor din conductele de alimentare din rafinării și a întreruperilor înregistrate la punctele de pompare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.