Valeriu Steriu a declarat, la RFI, că PSD va vota, marți, proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale, cu excepția pensiilor militarilor. El a dat asigurări că toți social-democrații vor avea același vot și vor susține proiectul de lege, așa cum a fost discutat în Comisia de muncă.

„Vom vota pentru eliminarea pensiilor speciale, așa cum s-a discutat în Comisia de Muncă și aici includem toate pensiile, care astăzi chiar depășesc niște cifre care nu se pot compara cu pensiile normale din România, mai puțin pensiile militarilor, care le considerăm în clipa de față încadrate în bugetele MAI, MApN și bugetul SRI și care vor rămâne în continuare așa cum sunt. Deci practic vorbim de celebrele pensii ale parlamentarilor, ale funcționarilor publici parlamentari, personalul diplomatic consular, procurori, judecători, personalul din Curtea de Conturi și într-adevăr personalul auxiliar de specialitate pentru instanțele judecătorești și pentru Parchete”, a spus Steriu, la RFI.

El a precizat că toți social-democrații vor avea același vot în plenul Camerei Deputaților, cu privire la proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale.

„Există garanția că parlamentarii Partidului Social Democrat o vor vota. Este practic o intenție stabilită și votată în grupul nostru. Vom avea cu toții același vot și vom vedea mai departe cât de reale erau declarațiile publice ale celor din PNL, care susțineau că vor vota și ei eliminarea pensiilor speciale”, a completat Steriu.

Camera Deputaților se reunește, marți, în sesiune extraordinară pentru a dezbate și vota în plen proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale. Ludovic Orban a declarat că inițiativa ar trebui rediscutată în comisia de muncă, deoarece nu este de acord cu propunerile deputatului PSD Adrian Solomon care prevăd eliminarea pensiilor speciale și ale sportivilor sau oamenilor de cultură, propuneri care au fost acceptate în comisie.

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.