Un studiu coordonat de organizația jurnalistică Orb Media a relevat prezența unor particule minuscule de plastic în sticle de apă îmbuteliată din nouă țări, inclusiv Germania, SUA sau Mexic, informează site-ul postului BBC News.

În cadrul investigației au fost testate 250 de sticle de apă îmbuteliată cumpărate din nouă țări, iar testele au arătat că în medie acestea conțineau 10 particule de plastic per litru, fiecare mai mare de grosimea unui fir de păr.

Testele au fost realizate la Universitatea de Stat New York din Fredonia.

“Nu este vorba de a indica cu degetul anumite branduri; arată cu adevărat că este pretutindeni, că plasticul a devenit un material atât de răspândit în societatea noastră și că ajunge în apă”, a declarat Sherri Mason, profesor de chimie la universitate din Fredonia.

Până în acest moment nu există dovezi concludente care să indice că ingerarea unor bucăți foarte mici de plastic (microplastic) poate provoca probleme de sănătate, dar oamenii de știință încă încearcă să înțeleagă potențialele implicații ale acestui lucru.

Anul trecut, Mason a descoperit particule mici de plastic în eșantioane de apă de la robinet, iar alți cercetători le-au observat în produse alimentare precum fructe de mare, bere și sare de mare, ba chiar și în aer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.