Distrugătorul american USS Donald Cook începe o nouă misiune în Marea Neagră, în scopul consolidării “stabilităţii regionale” prin cooperarea cu partenerii din cadrul Alianţei Nord-Atlantice, anunţă Flota a VI-a a Forţelor Navale SUA.

“Distrugătorul USS Donald Cook, din clasa Arleigh Burke, a început marţi tranzitul prin Strâmtoarea Dardanele în drumul spre Marea Neagră, unde va efectua operaţiuni maritime de securitate în scopul intensificării stabilităţii maritime regionale, a disponibilităţii comune şi a capabilităţilor navale împreună cu aliaţii din cadrul NATO şi cu partenerii din regiune”, anunţă Flota militară a VI-a a SUA, activă în Europa şi în Africa.

“Fiecare vizită ne oferă oportunitatea unică de a colabora cu partenerii regionali”, a declarat Matthew Powel, comandantul distrugătorului USS Donald Cook.

“Misiunea navei în Marea Neagră va intensifica interoperabilitatea cu aliaţii NATO şi cu ţările partenere şi va demonstra determinarea colectivă pentru securitatea Mării Negre”, precizează Flota a VI-a a Statelor Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.