Cel mai important festival dedicat digitalului, tehnologiei și internetului din regiune, iCEE.fest – având ca partener media agenția MEDIAFAX – aduce și în acest an la București (15 și 16 iunie) speakeri și companii de top la nivel mondial.

Pe lângă sesiunile de training oferite de Facebook & Google plus workshop-urile din zonele de Creativitate și Startups, festivalul continuă să dezvolte si evenimentul-satelit eHealth.

Mai mult, în acest an 10% din încasările din bilete vor susține proiectul Tech House Copăceni care înglobează sănătatea digitală pentru o îngrijirea copiilor cu probleme de sănătate foarte serioase.

„iCEE.health se desfășoară în a doua zi a festivalului (16 iunie) și este singurul eveniment regional dedicat acestui fenomen care reunește toți participanții în sănătate. Lista speakerilor invitați la a doua ediție cuprinde specialiști cu o valoare de necontestat, recunoscută pe plan mondial. Iar subiectele inedite nu lipstesc din agendă”, precizează organizatorii.

Aceștia adaugă că, datorită efectelor sale… recreative, marijuana a fost tratată la fel ca orice alt drog pentru mulți ani. Însă situația se schimbă radical: nu mai puțin de 29 de state din SUA permit acum folosirea marijuanei în scopuri medicale, totul începând în 1996, când California a trecut peste această barieră.

„În Uniunea Europeană, cânepa se poate cultiva și procesa fără probleme și e bine de știut că putem extrage chimicalele de care avem nevoie în mod legal”, spune Thomas Mershon, xMed21, încercând să aducă discuția mai aproape de regiunea noastră. În România, deși marijuana medicinală e legală (în limita a 0,2% a THC – delta-9-tetrahydrocannabinol), pe piață nu există deocamdată produse autorizate.

Ei bine, pentru o mai bună acoperire a subiectului, Thomas Mershon va vorbi la iCEE.health despre Comunitățile Online și Marijuana Medicinală.

Tot la iCEE.health va fi redifuzată și prima operație transmisă în Realitatea Virtuală. Shafi Ahmed, primur chirurg care a folosit tehnologie VR în sala de operații, vine la iCEE.health pentru a ne spune povestea sa și cum tehnologia poate schimba sistemul medical actual. Pe 14 aprilie 2016, prima operație cu ajutorul tehnologiei VR realizată de Shafi Ahmed a fost urmărită de peste 50.000 de oameni din 140 de țări.

Iar chirurgul, care are 15.000 de urmăritori pe Twitter, nu s-a oprit acolo, veștile despre inovațiile sale venind constant.

Start-up-ul său, Medical Realities, urmărește atât să crească numărul de chirurgi, cât și să revitalizeze un sistem educațional care nu a fost inovat de mai bine de 100 de ani.

„Muzică și tehnologie pentru un sistem medical mai bun” este un alt „capitol” al iCEE.health. Pasiunea lui Yoko K. Sen pentru muzica instrumentală s-a transformat într-o idee care ar putea revoluționa percepția pacienților despre locurile în care merg să se trateze. Și care, din păcate, de cele mai multe ori aduc un plus de suferință celei deja prezente în organism.

Artistă premiată cu un background muzical solid, Yoko a creat Sen Sound, o companie care își propune să schimbe sunetul ambiental din spitale. Ideea i-a venit chiar în timp ce se afla în recuperare după o intervenție chirurgicală, iar de atunci a simțit că există o întreagă industrie care așteaptă să beneficieze de creativitatea ei.

„Din momentul în care asculți creațiile lui Yoko realizezi că nu doar în spitale ai nevoie de o astfel de atmosferă, ci și în viața de zi cu zi”, spun organizatorii. O astfel de atmosferă va fi recreată de Yoko la București, în cadrul prezentării de la iCEE.health, pe 16 iunie.

Ca și anul trecut, iCEE.health are o sesiune specială dedicată sistemului de sănătate din România. În acest an va fi o sesiune VIP cu titlul „Cum (re)inventezi sistemul de sănătate în România?”.

iCEE.fest – Interactive Central and Eastern Europe Festival – va avea loc la București, în 15 și 16 iunie, în cadrul Grand Cinema & More din Mall Băneasa. Festivalul oferă o gamă variată de bilete, iar ultimele iCEE.health Tickets sunt disponibile la prețul special de 75 de euro, studenții la Medicină beneficiind de 50% discount.

Sursa: Mediafax

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.