Două submarine militare ruseşti au iniţiat, ieri, o serie de exerciţii în Marea Neagră, anunţă Flota militară rusă din această zonă, conform site-ului agenţiei Tass. Este vorba despre submarinele Krasnodar si Novorossilsk. Ele fac parte din proiectul 636.3 „Varşavianka”.

Submarinele din proiectul 636.3 „Varşavianka”  sunt dificil de reperat din cauza zgomotului redus în deplasare, fiind capabile în acelaşi timp să asigure detectarea proactivă a unor nave inamice la distanţă mare şi atacarea lor cu rachete de croaziera antinavale. Proiectul a fost facut special pentru zona Marii Negre.

Cei de la bordul submarinelor exersează, în mod special, controlul navelor şi algoritmul diverselor acţiuni, cum ar fi ajungerea la diferite adâncimi prin folosirea mai multor metode: atât de pe loc cât şi în mişcare.

„Varşavianka”  reprezintă versiunea modernizată a clasei de submarine Kilo, din care face parte și unicul submarin militar al României, “Delfinul”. O asemenea navă poate lua la bord 18 torpile și opt rachete antiaeriene. Autonomia de navigație este de 45 de zile sau de 400 de mile marine, iar echipajul este de 52 de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.