Orice modificare a legii 312/2004 privind statutul Băncii Naționale a României are nevoie de un aviz din partea Băncii Centrale Europene, a declarat joi pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al BNR.

Președintele PSD Liviu Dragnea și senatorul PSD Șerban Nicolae au depus un proiect conform căruia Banca Națională a României trebuie să repatrieze 91,5% din aurul depozitat de România în străinătate. Proiectul de lege vizează modificarea și completarea Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naționale a României.

Dan Suciu a infirmat costurile de 300.000 euro necesare păstrării rezervei de aur în Anglia, sumă avansată de senatorul Șerban Nicolae, precizând că este vorba de 300.000 de lei, sumă precizată în raportul anual al BNR.

Proiectul de act normativ mai vizează ca în caz de diminuare a rezervelor, până la un nivel care ar periclita tranzacţiile internaţionale ale statului, BNR să prezinte „Parlamentului și Guvernului, de îndată”, un raport privind situaţia rezervelor şi cauzele care au condus sau care pot conduce la o astfel de reducere.

VIATenews
SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.