Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că demisia consilierului prezidenţial, Simina Tănăsescu, e ”bine venită”, afirmând că declaraţiile acesteia, date după întâlnirea cu judecătorul CCR Petre Lăzăroiu, au fost ”neconvingătoare”.

“E foarte bine venită. De ieri am spus că este nevoie ori de demisia dânsei ori de gestul preşedintelui României de a o demite, având în vedere declaraţiile pe care le-a făcut – neconvingătoare pentru nimeni – şi declaraţiile judecătorului CCR, lucru care, pentru mine, semnifică o situaţie foarte gravă şi anume presiuni directe făcute asupra membrilor CCR în legătură cu deciziile pe care le-a luat, ceea ce este evident inacceptabil”, a susţinut Tăriceanu în Parlament.

Consilierul prezidențial, Simina Tănăsescu, a demisionat, miercuri, din funcție în urma întreg scandalului provocat de întâlnirea cu judecătorul CCR Petre Lăzăroiu.

“În ultimele zile, în spațiul public au apărut speculații cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra unui judecător al Curții Constituționale, ca urmare a unei discuții purtate de doamna Elena-Simina Tănăsescu cu domnul Petre Lăzăroiu. Administrația Prezidențială reiterează că nu au existat niciun fel de presiuni și sunt complet neadevărate acuzațiile aduse în acest sens. Având însă în vedere că este inadmisibil ca la nivelul opiniei publice să planeze orice suspiciune că ar fi fost posibilă o încercare de imixtiune în activitatea Curții Constituționale, pentru a nu prejudicia instituția Președintelui României, doamna Elena-Simina Tănăsescu a înaintat astăzi, 20 iunie a.c., Președintelui Klaus Iohannis demisia din funcția de consilier prezidențial”, informează Administrația Prezidențială, într-un comunicat de presă.

Simina Tănăsescu a fost acuzată că a încercat să facă presiuni asupra judecătorului Curții Constituționale, Petre Lăzăroiu, căruia i-a spus că “are o sarcină ingrată”, de a-i vorbi despre revocarea sa de la CCR, în acest sens fiind depusă o sesizare a unui ONG la Președinție.

La scurt timp după izbucnirea scandalului, Administrația Prezidențială a anunțat că în discuția pe care Simina Tănăsescu a avut-o cu judecătorul CCR, nu a reprezentat Administrația Prezidențială.

Curtea Constituțională a sesizat miercuri Secretarul General al Consiliului Europei și a Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția) în legătură cu un nou demers îndreptat împotriva CCR, adică scandalul iscat în cazul judecătorului Petre Lăzăroiu.

VIATenews
SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.