Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marți, că este binevenit un control mai strict asupra funcționării serviciilor de informații, în contextul ideii USR din documentul doctrinar propus membrilor partidului de către Dan Barna.

„Dacă vrea să impună, eu vă spun, nu stau pe gânduri. Mi se pare binevenit un control mai strict asupra funcționarii serviciilor de informații. Serviciile de informații trebuie să se ocupe de ceea ce le este menirea și nu de alte activități. Activitățile economice desfășurate de firme care sunt sub acoperire sau sub control sau care văd că au susținerea serviciilor, evident că introduc distorsiuni ale dimensiunii economice, introduc distorsiuni grave”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, marți, la Parlament, întrebat despre propunerea USR.

Documentul doctrinar de centru dreapta modern propus de Dan Barna, săptămâna trecută, membrilor USR, include și reformarea serviciilor de informații, precum și limitarea acestora de a mai deține firme.

„Vom iniția o reformă reală a serviciilor de informații și limitarea prin lege a capacității lor de a deține firme, de a interfera în viața politică, mediatică și economică. Supravegherea parlamentară a serviciilor de informații trebuie să devină o practică reală, nu o formă fără fond cum e acum”, potrivit documentului.

VIAtenews
SURSĂmediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.