Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri, la Parlament, că apreciază „în mod deosebit” activitatea ministrului Justiției, Tudorel Toader, și „e clar” că acesta nu trebuie schimbat din funcție, și că nu sunt motive de remaniere a vreunui ministru liberal-democrat.

„Nu am văzut în PSD să se discute de o remaniere, dar văd că se discută în presă”, a afirmat, miercuri, Călin Popescu Tăriceanu.

La remarca jurnaliștilor potrivit căreia președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat că va avea loc o remaniere guvernamentală, după referendumul din 6-7 octombrie, Tăriceanu a răspuns: „Vorbim după 7 octombrie. Dacă o să fie nevoie, vă anunțăm”.

Acesta a adăugat că niciun ministru ALDE nu are de ce să fie remaniat, în schimb ar fi utile „anumite schimbări” în Guvern.

„Cred că la nivelul Guvernului, anumite schimbări ar fi utile. În ceea ce priveşte miniştrii ALDE, nu am nicio ezitare în a vă spune că apreciez ca foarte bună activitatea lor şi nu sunt motive pentru a fi incluşi pe o listă de remaniere”, a precizat Tăriceanu.

Președintele ALDE a menționat că îl apreciază pe ministrul Justiției, Tudorel Toader.

„În ceea ce îl privește pe domnul Toader, România nu a mai avut demult un ministru al Justiţiei care să aibă curajul să îşi asume responsabilităţile şi prerogativele date de lege şi de Constituţie. Dincolo de faptul că este un om cu o pregătire juridică de nivel foarte înalt, care este capabil să analizeze toate problemele pe care le avem în Justiţie legat de funcţionarea Justiţiei, de problemele legate de legislaţie, a dat dovadă de multă determinare, de mult curaj şi a pus lucrurile la punct în ceea ce înseamnă restabilirea locului puterilor în stat, echilibrul între puterile din stat şi separaţia puterilor în stat. Prin urmare, eu apreciez în mod deosebit prestaţia domnului Toader ca ministru”, a declarat Tăriceanu.

Întrebat de presă dacă ar susține remanierea lui Toader, Tăriceanu a spus: „Când spun că eu îl apreciez, e clar că nu”.

SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.