Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, marți, că Ludovic Orban și-a asumat răspunderea pe revenirea la alegerea primarilor în două tururi, având o înțelegere cu PSD să depună moțiune de cenzură, să se declanșeze alegerile anticipate, iar proiectul de asumare să nu mai intre în procesul legislativ.

„Bineînțeles (că se elimină alegerea primarilor în două tururi dacă trece moțiunea-n.r). Dacă nu cumva asta este o înțelegere în spatele scene, în culise, înytre partidele mari. Al doilea partid este PNL. Sunt convins că peste 70% din primarii PNL-ului nu sunt încântați de alegerea primarilor în două tururi. Orban joacă o carte care să reprezinte costuri minime pentru el. Calculul pe care îl face el este personal. Suntem într-o mare suferință, în nicio țară din UE nu se practică așa ceva”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, la TVR.

Liderul ALDE a afirmat că revenirea la alegerea primarilor în două tururi ar fi trebuit să se facă prin ordonanță de urgență, nu prin asumare.

„Mie mi s-a părut mai corectă soluția cu OUG. Această asumare a răspunderii introduce o problemă serioasă în politică, faptul că scurtcircuitează Parlamentul. Scoate din circuitul firesc al dezbaterii Parlamentul. Este un lucru grav. Legea spune că OUG se dezbate în Parlament, deci funcționează mecanismul democratic. Ar fi fost mai bine OUG în loc de asumare. Orban joacă o carte a anticipatelor, vrea să provoace anticipatele. A preferat să meargă pe asumarea răspunderii, dacă urmează o moțiune și trece el rămâne premier interimar până la desemnarea unui alt premier”, a adăugat Tăriceanu.

Guvernul a anunțat că își asumă răspunderea pe revenirea la alegerea primarilor în două tururi. În replică, PSD a anunțat că depune moțiune de cenzură.

VIAtenews
SURSĂmediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.