Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, joi seara, că viitorul relației cu Rusia „nu trebuie să fie unul de adversitate”, posibila generare a unui conflict armat fiind un lucru „devastator”.

„În privința acțiunilor pe care Rusia le-a întreprins, ocuparea Crimeei, conflictul înghețat pe care l-au generat în estul Ucrainei, au determinat un set de sancțiuni din partea Uniunii Europene, nu cred că trebuie să mergem și mai departe, adică să încercăm să devenim un fel de vârf de lance a celor mai radicale poziții împotriva Rusiei. Eu cred că viitorul relației cu Rusia nu trebuie să fie unul de adversitate permanentă și care să ducă la riscul de a degenera la un moment dat într-un conflict armat. Ar fi un lucru devastator. Trebuie găsite soluțiile politice și diplomatice pentru detensionarea situației cu Rusia și revenirea la o normalitate”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, la Antena 3.

Șeful Senatului a mai spus că, prin intenția de a survola spațiul aerian românesc, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a încercat să folosească avionul de linie și pasagerii „ca pe un scut de protecție”, subliniind că poziționarea statului român a fost una „corectă”.

„În comportamentul lui Rogozin, acestea sunt comportamente care apar periodic și am observat și poziționarea Ministerului de Externe, a ministrului Meleșcanu, care a vorbit foarte clar. Rogozin știe că este pe o listă de persoane care nu au dreptul să survoleze spațiile europene. El a încercat să facă avionul de linie și pasagerii ca pe un scut de protecție și eu cred că România a procedat corect”, a conchis Tăriceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.