Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri, referitor la raportul de evaluare al Comisiei Europene privind Programul naţional de reforme destinat României, că în țara noastră unii se comportă de parcă “Dumnezeu a coborât pe pământ”

“Aceste rapoarte, ce impact au în alte țări? Aici e ca și cum Dumnezeu a coborât pe pământ și ne pune pe noi, muritorii de rând, să ne aliniem la ce spune”, a fost răspunsul lui Călin Popescu Tăriceanu, în momentul în care a fost întrebat de raportul de evaluare al Comisiei Europene privind Programul Naţional de reforme destinat României.

Tăriceanu a făcut referire și la protocoalele SRI cu alte instituții din domeniul justiției, care s-au încheiat și au funcționat în timp ce Comisia avea în România activ Mecanismul de Cooperare și Verificare.

“S-a dezvoltat o cangrenă, un putregai în domeniiul justiției, mă refer la protocoale dintre SRI și ÎCCJ, CSM și DNA și nu am observat în niciun raport MCV, nici cea mai mică preocupare în pofida exemplelor trase privind abuzurile din justiței”, a mai spus Tăriceanu.

Comisia Europeană îndeamnă România să adopte măsuri pentru corectarea deficitului bugetar şi atrage atenţia că evoluţiile politice din ultimul an generează dubii privind ireversibilitatea progreselor în reformarea sistemului judiciar şi în combaterea corupţiei la nivel înalt.

“Evoluţiile din ultimul an au generat dubii ample privind ireversibilitatea şi sustenabilitatea progreselor substanţiale înregistrate de România în reformarea sistemului judiciar şi în combaterea corupţiei la nivel înalt. Independenţa justiţiei este supusă provocărilor şi există presiuni asupra instituţiilor judiciare şi asupra sistemului instituţional de combatere a corupţiei, în timp ce progresele în problemele rămase sunt obstrucţionate”, subliniază Comisia Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.