Dacă va fi nevoie, suma alocată, la rectificarea bugetară, pentru a despăgubi fermieri afectați de pesta porcină, de 200 de milioane de lei, poate fi suplimentată, a declarat, marți seara, ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici.

„Am alocat acum, la nivelul rectificării bugetare, undeva la 200 de milioane de lei (n.red. – pentru despăgubirile destinate fermierilor afectați de peste porcină). Au fost 160 la rectificare și 40 de milioane de lei realocate între ordonatorii principali de credite, adică de la Ministerul Agriculturii către ANSVSA. Este imediată: suma se poate suplimenta pe măsură ce calculele de la Ministerul Agriculturii și ANSVSA arată clar că este o nevoie de suplimentare”, a spus Teodorovici, într-o emisiune la TVR 1.

Banii pot fi obținuți după depunerea unui dosar de către fermier, conform unui proceduri adoptate de ANSVSA. „Dacă este sub 100 de kilograme, noi vom plăti minimum 100 de kilograme. Dacă are mai mult, se plătește la câte kilograme are”, a detaliat Teodorovici.

„A fost acea sincopă cu partea de rectificare, dar banii au început să fie plătiți către fermieri”, a mai spus ministrul Finanțelor.

Numărul porcilor sacrificați din cauza infestării cu virurul pestei porcine africane a depășit 160.000 de capete, boala ajungând în aproape 200 de localități din 12 județe – 826 de focare, reiese din cele mai recente date ale Autorității Naționale de Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentară

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.