Prim-ministrul britanic Theresa May va avea o întâlnire oficială cu președintele rus Vladimir Putin în cadrul summitului G20 din Japonia, în cadrul căreia îi va transmite liderului rus că Marea Britanie este dispusă să aibă o relație diferită cu Administrația de la Moscova, conform Reuters.

Marea Britanie este dispusă să dezvolte o relație diferită cu Rusia, dacă Administrația de la Moscova încetează activitățile de subminare a securității internaționale, a transmis miercuri purtătorul de cuvânt al premierului britanic.

Totuși, purtătorul de cuvânt a insistat că întâlnirea dintre cei doi lideri nu va însemna normalizarea relațiilor dintre Marea Britanie și Rusia.

„Întâlnirea este o oportunitate importantă de a trimite un mesaj de la lider la lider și de a ne asigura că poziția Marii Britanii este bine înțeleasă. Această întâlnire nu reprezintă normalizarea relațiilor”, a transmis purtătorul de cuvânt.

Relația bilaterală dintre Marea Britanie și Rusia s-a deteriorat în urma otrăvirii agentului dublu Serghei Skripal cu agentul neurotoxic Novicioc. Marea Britanie consideră Administrația de la Moscova responsabilă de comiterea atacului.

„Poziția prim-ministrului în ceea ce privește incidentul din Salisbury și comportamentul malign al Rusiei este bine-cunoscută. Rămânem deschiși la o relație diferită, dar acest lucru se poate întâmpla doar dacă Rusia încetează activitatea de subminare a tratatelor internaționale și a securității colective”, a declarat purtătorul de cuvânt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.