Reprezentanţii site-ului Times New Roman (TNR) au anunţat, joi, că vor contesta în instanţă amenda primită de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), menţionând că articolul incriminat este o metaforă pentru servilismul din PSD.

“Vom contesta in justiție această hotărâre, după ce vom primi motivarea deciziei CNCD. Oficial, CNCD nu ne-a comunicat încă nimic, am aflat din presă de decizia luată. TNR nu discriminează pe nimeni, obiectivul nostru este să producem umor de calitate și suntem împotriva oricărei forme de discriminare. Textele noastre scrise de-a lungul timpul stau dovadă pentru asta. Articolul incriminat este o metaforă pentru servilismul din PSD. Este un pamflet care înfierează tare din PSD. El se referă la un congres PSD și la toți cei 4.000 de membri prezenți, nu doar la cele cinci persoane care s-au considerat discriminate”, se arată într-un comunicat de presă al publicaţiei, postat pe site.

Reprezentanţii TNR transmit că li se pare cel puțin suspectă rapiditatea cu care s-a dat concluzia CNCD-ului, după fix 21 de zile de la plângere, în condiţiile în care ei au solicitat și au obținut amânarea audierii la CNCD cu 12 zile.

“Impresia noastră este că decizia era luată dinainte. Acest lucru este demonstrabil ușor în justiție, anume că dorința CNCD-ului de a lua o decizie rapid i-a făcut să nu țină seama de argumentele noastre. În aceeași zi, CNCD a luat două decizii, una referitoare la dosarul nostru, cu sesizare depusă în data de 4 aprilie 2018, și alta referitoare la un dosar referitor la fapte săvârșite în data de 21.08.2017. Urgența era numai la noi. Este de reținut că au luat amendă și persoane care nu au legatură cu articolul. Mai mult, amenda a fost aplicată și societății care administreaza site-ul, dar si administratorului societății respective. În acest caz, decizia CNCD a fost luată cu două voturi împotrivă, din totalul de opt voturi”, se mai arată în comunicat.

TNR acuză că este greu să creadă în corectitudinea unui organism precum Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), care se află sub control parlamentar, deci sub control politic.

“Mai ales că politicul este cât se poate de implicat în amendarea noastră. Dar avem încredere că justiția din România va trata serios această problemă și va anula decizia CNCD. Libertatea de exprimare este bunul cel mai de preț, mai ales în condițiile asaltului politic asupra instituțiilor democratice din România. Și e de datoria noastră să luptăm pentru acest drept!”, potrivit sursei citate.

Reacţia TNR vine după ce Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis amendarea firmei care administrează Times New Roman și a autorilor cu 16.000 de lei.

“Articolul postat pe pagina de internet www.timesnewroman.ro, din data de 12.03.2018, cu titlul “Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-iști, …’’, prin care se creează o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa femeilor membre PSD reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate al acestora conform art. 2, alin.1. și art 15. din O.G. 137/2000, republicată; S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 5.000 lei pentru Infant Media SRL, care administrează publicația, 5.000 lei pentru autorul articolului, 3.000 lei pentru editorul șef și 3.000 lei pentru administratorul Infant Media SRL și obligația de a publica pe www.timesnewroman.ro un rezumat al hotărârii în speță (pentru o perioadă de 30 de zile) precum și în două cotidiene naționale”, potrivit CNCD.

Totodată, Iubita liderului PSD Liviu Dragnea, Irina Tănase, Gabriela Firea, Viorica Dăncilă şi Olguţa Vasilescu au dat în judecată reprezentanţii site-ului Times New Roman, pentru un articol, cauza fiind înregistrată la Tribunalul Bucureşti, în data de 30 martie, fără a fi încă stabilit un termen de judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.