Un cetățean german a fost reținut după ce a fost prins în flagrant când primea 10.000 de euro pretinși de la o persoană cercetată penal. Bărbatul ceruse inițial 200.000 de euro pentru a interveni pe lângă procurorul de caz în favoarea persoanei care i-a dat banii.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Timişoara au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a lui Nelu Petru Ciomag, cetățean german, pentru trafic de influență.

Potrivit DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii decembrie 2017, Ciomag a solicitat iniţial unui inculpat cercetat într-un dosar penal aflat pe rolul DIICOT Timişoara suma de 200.000 de euro, sumă ce a fost redusă până la 50.000 de euro, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra procurorului care instrumentează dosarul, în vederea obținerii unei soluții favorabile.

Joi, Ciomag a fost suprins în flagrant când primea o primă tranșă de 10.000 de euro din cei 50.000 euro pretinși.

Vineri, cetățeanul german va fi prezentat Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cauza a fost instrumentată împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara. La activități au participat și polițiști din cadrul Direcției Generale Anticorupție și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.