Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, anunţă că va publica numele celor care au vizitat arhiva SIPA şi numărul de vizite, precizând că documentele serviciului secret reprezintă “o pată pe obrazul justiţiei române”.

“Arhiva SIPA – o pată pe obrazul justiției române! Plăcut sau neplăcut, adevărul trebuie să fie scos la suprafață. Primul pas – voi publica numele celor care au “vizitat” arhiva, eventual și numărul “vizitelor” efectuate!”, a scris ministrul Justiţiei pe pagina sa de Facebook, luni dimineaţa.

Arhiva SIPA a fost readusă în atenția opiniei publice de Dan Andronic, acesta susținând că au fost copiate documente.

Ulterior, au avut reacţii pe acest subiect şi preşedintele României, premierul dar şi preşedintele PSD.

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, întrebat de situația privind arhivele SIPA, că în spațiul public apar “ciorbe reîncălzite, la anumite momente politice”, subliniind că Ministerul Justiției trebuie să ia o decizie în legătură cu ceea ce se va întâmpla cu documentele. Sorin Grindeanu, premierul României, a spus că susține desecretizarea arhivei SIPA, precizând că a avut discuții cu ministrul Justiției pe această temă. Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că încrederea sa în ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va fi „aproape de zero” dacă acesta nu va desecretiza Raportul făcut la ministerul Justiţie, în 2007, privind dispariţia unor documente din arhiva SIPA.

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.