Ministerul Justiţiei a declarat, marţi, că va răspunde în cursul zilei scrisorii premierului cu privire la documente care ar fi fost transmise de Comisia Europeană în perioada 2012-2018 prin care cereau situații și stabilirea pașilor de urmat în cazuri de presupusă corupţie la nivel înalt.

“Am primit scrisoarea respectivă. Cu siguranţă voi da răspunul în cursul zilei de astăzi. Acum plec la CSAT. Am lăsat o echipă care să verifice corect, riguros dacă există astfel de solicitări. Când vin de la Cotroceni, vom avea răspunsul, îl vom verifica şi-l transmitem doamnei premier”, a declarat Tudorel Toader.

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut, luni seara, ministrului Justiției, Tudorel Toader, să îi comunice ”cu celeritate” dacă în perioada 2012-2018 Comisia Europeană a mai transmis documente prin care cereau situațe și stabilirea pașilor de urmat în cazuri de presupusă corupție la nivel înalt

Reprezentanța Comisiei Europene a precizat, luni, pentru MEDIAFAX, că nu comentează despre documente apărute în presă „din surse neoficiale”, după ce un document din 2012 privind MCV, făcut public duminică, conținea și o listă de persoane cu probleme penale.

„Ca o regulă generală, Comisia Europeană nu comentează despre documente apărute în presă cu atribuirea <din surse neoficiale>”, potrivit răspunsului Reprezentanței Comisiei Europene la solicitarea MEDIAFAX.

Este vorba despre un document din 10 octombrie 2012, adresat Guvernului României, care prezintă o listă de 21 de cerințe ale Comisiei Europene în legătură cu MCV, prezentat de Antena 3.

Unul dintre puncte prevede descrierea situaței si stabilirea pașilor de urmați în cazuri de corupție cunoscute, fiind date și nume: Gheorghe Copos, Adrian Năstase, Șerban Brădișteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeș, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu, Tudor Chiuariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.