Ministrul Justiției, Tudorel Toader, întrebat la Suceava când crede că va termina președintele Klaus Iohannis de citit motivarea CCR legată de revocarea Laurei Codruța Kovesi, a răspuns că întrebarea corectă este când va termina de înțeles.

”Întrebarea corectă este când va termina de înțeles, pentru că poți să citești ceva și să nu înțelegi ce citești. Când va termina de înțeles, când va termina de deliberat în sensul de a lua o hotărâre sau alta…”, a răspuns Tudorel Toader.

Ministrul Justiției a spus că sigur este un lucru: ”orice decizie a Curții Constituționale, că este de admitere sau de interpretare, produce efecte juridice de la momentul publicării în Monitorul Oficial. Adevărul este că efectele sunt de natură diferite după cum este examinată o lege sau alta și după momentul în care este examinată. Efectul juridic este același, obligațiile sunt de la momentul în care se produce efectul juridic. Nu există un termen aici categoric (în a da președintele un răspuns – n.r.), pentru că dacă ar exista un termen ar însemna că Legea Fundamentală, Constituția, îți permite ca un anumit termen să rămâi în starea de neconstituționalitate, ceea ce nu e cazul”.

CCR a publicat în 7 iunie motivarea prin care arată că șeful statului și-a arogat atribuții pe care nu le are și le-a îngrădit pe cele ale ministrului Justiției, atunci când a refuzat revocarea Laurei Codruța Kovesi, cerută de Tudorel Toader.

Președintele a anunțat că va citi motivarea Curții până o va înțelege, dar va da un răspuns într-un termen rezonabil.

Sâmbătă, președintele Klaus Iohannis a declarat la Sibiu că ”astăzi este încă săptămâna în care citim” motivarea Curții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.