Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a făcut, pe pagina sa de Facebook, două precizări, respectiv că magistrații trebuie să facă magistratură și că proiectul de lege pentru modificarea legilor justiției are ca termen de finalizare luna iunie 2017.

“Două simple precizări:
1. Magistrații trebuie să facă magistratură !
2. Proiectul de lege pentru modificarea legilor justiției, înscris în programul de guvernare, are prevăzut drept termen de finalizare luna iunie 2017 !”, a scris, marți dimineață, Tudorel Toader, pe Facebook.

Pe 25 mai, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să înceteze detaşarea tuturor magistraţilor de la ministerul Justiţiei pentru că ministerul trebuie să angajeze personal propriu, pe care să-l formeze şi fidelizeze şi pe care să conteze pe mulţi ani.

Solicitat să comenteze tensiunile apărute între el şi CSM, cauzate de solicitatarea ca CSM să înceteze detaşarea tuturor magistraţilor de la MJ, Toader a răspuns: „Legea spune că detaşările sunt pe 3 ani, de cel mult 2 ori. Sunt foarte mulţi detaşaţi, din cei care sunt la Justiţie, care depăşiseră acel interval de timp”.

„Ministerul Justiţiei trebuie să-şi angajeze personal propriu. Avem foarte mulţi jurişti în România, avem jurişti foarte bine pregătiţi, jurişti pe care să-i angajăm la ministerul Justiţiei, să-i formăm, să-i fidelizăm în spiritul ministerului Justiţiei”, a adăugat Toader, precizând că, în acelaşi timp, puterea judecătorească, respectiv Ministerul Public, are nevoie de specialişi, procurori şi judecători.

Toader a dat exemplul unei „doamne absolut respectabile” care era şi procuror şi şef la Resurse Umane.

„E păcat să ţii un procuror foarte bine pregătit şef la Resurse Umane. De aia s-a format, să facă muncă de procuror. Deci ăsta este motivul pentru care am cerut încetarea detaşării tuturor. Angajăm oameni tineri, valoroşi, pe care ministerul să conteze pe mulţi ani înainte”, a subliniat Toader.

Tudorel Toader ceruse transferul judecătorilor Constantin Udrea și Raluca Gâlea, ambii judecători în Capitală, la Ministerul Justiției, solicitarea fiind respinsă de CSM. Ulterior, ministrul a cerut încetarea detașărilor magistraților la Ministerul Justiției.

Sursa: Mediafax

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.