Primarul Constanței, Decebal Făgădău, a declarat, marți, în timpul unei întâlniri între agenții economici din turism și autorități, că toate parcările din stațiunea Mamaia vor fi cu plată începând cu 2018, investitorii spunând că nu sunt de acord cu taxarea celor care vin la mare.

Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a declarat că de anul viitor parcările în staţiunea Mamaia vor fi cu plată, însă se va încerca o variantă mai ieftină pentru angajaţii care au nevoie de transport între locul de muncă şi domiciliu sau cazare.

„Avem o problemă legată de transport și vedem că se suprapun aici trei fluxuri: fluxul de angajați, care de cele mai multe ori vin cu mașina proprietate personală, fluxul de turiști și fluxul uzual dat de vecinătatea noastră, dintre Constanța, Năvodari sau zona de acces către restul județului. Pentru anul viitor, vă anunț de pe acum, toate parcările vor fi plată. Așa cum mergem, de exemplu, la Brașov, la Sibiu, la Timișoara, și peste tot toată lumea plătește un tarif pe oră, vom face același lucru. Evident că pentru angajați vom face o politică de preț mai mică, pentru că este un transport de necesitate, și vom dubla această politică cu o politică de punere în acord a rețelei de transport în comun în funcție de angajații pe care dumneavoastră îi aveți”, a spus primarul Constanței la întâlnirea cu agenţii economici.

Prezent și el la întâlnire, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, i-a răspuns primarului Făgădău şi a cerut ca parcările să fie gratuite pentru turiști, iar taxa să fie plătită doar de constănțeni.

„Ați spus că ați luat decizia ca la anul să fie parcarea cu plată. M-aș bucura să avem niște parcări speciale pentru constănțeni, să dăm prioritate turiștilor care vin din țară. Sunteți de acord că cei care vin din Botoșani și stau la hotel trebuie să aibă prioritate înainte de constănțeni. Și atunci mai bine să fie taxă pentru constănțeni, pentru că cei care vin și plătesc hotelul cu 300 de lei nu este normal să plătească încă o taxă. Nu e normal să taxăm turistul în orice mod și în orice face”, a spus Mohammad Murad.

Federația Patronatelor din Turismul Românesc a organizat marți, în Mamaia, o întâlnire de lucru, la care au participat agenții economici din turism și autoritățile locale, subiectele de discuție fiind axate pe două teme: îmbunătățirea relațiilor dintre mediul de afaceri din turism și autoritățile statului, respectiv, identificarea soluțiilor pentru rezolvarea problemelor apărute în sezonul estival 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.