O trecere în revistă a celor mai atractive destinații turistice pentru gurmanzi anul acesta, în țări care devin din ce în ce mai populare.

Macedonia

Bucătăria din Macedonia nu este foarte celebră, dar specialiștii în domeniu spun că are toate șansele să devină în curând. Pe scurt, este vorba despre o combinație de preparate balcanice, din Orientul Mijlociu și Mediterana: o abundență de brânzeturi, produse de patiserie și preparate din carne, alături de legume foarte proaspete și de vinuri locale foarte apreciate.

Grecia

Mâncarea grecească nu mai are nevoie de prezentare. Felurile de mâncare grecești, pe cât de proaspete pe atât de sănătoase, includ uleiul de măsline, brânza feta, peștele și produsele de patiserie. Cultura gastronomică a acestei țări este veche de peste 4.000 de ani și este caracterizată de o simplitate rustică, cu ierburi proaspete – mărar și mentă – și cele mai fragede cărnuri, cea mai apreciată fiind cea de miel.

Slovenia

Slovenia, cunoscută drept “Europa în miniatură”, are o bucătărie diversă, care include tocane din zonele de munte, cu “prsut” (pastramă), dar și strudele senzaționale. Turul culinar poate fi început în Ljubljana, unde se găsesc numeroase cafenele, cu prăjituri delicioase, dar și celebrul schnapps, băutura națională.

Italia

Este poate țara cu cea mai cunoscută gastronomie în lume. De la pizza la paste, risotto și polenta, preparatele italienești sunt regionale, diverse în funcție de sezon, simple și delicioase. A nu se omite regiunea toscană, cunoscută pentru viile și livezile de măslini. Printre specialitățile regionale se numără mozzarella de bivoliță și limoncello, o băutură pe bază de lămâie.

Muntenegru

Ca și în Macedonia, bucătăria din Muntenegru nu este foarte cunoscută, dar are un mare potențial pentru următorii ani. Gustări de proveniență turcească și italienească – chebap, gulaș, supă de fasole, preparate cu fructe de mare – și un număr mare de beri și vinuri locale recomandă bucătăria muntenegreană.

SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.