Franța ocupă prima poziție în topul țărilor cele mai vizitate de turiști, cu 84,5 milioane de vizitatori anual, iar podiumul este completat de SUA și Spania, potrivit Organizației Mondiale de Turism.

În ciuda faptului că localnicii sunt descriși mai degrabă ca neospitalieri și a limbii care reprezintă pentru mulți o barieră, Franța s-a situat pe primul loc. Pentru că este accesibilă din multe țări europene, are multe obiective turistice, mâncare bună, vinuri excepționale, coaste frumoase și o capitală superbă, Paris.

SUA înregistrează 77,5 milioane de vizitatori anual. Printre atracțiile turistice se numără orașele New York, Las Vegas, Los Angeles, Florida și multe altele din cele 50 de state diverse.

Pe poziția a treia în top se află Spania, cu 68,2 milioane de vizitatori anual, o destinație turistică de top – cu Madrid, Barcelona, Insulele Baleare, Sevilla, Malaga, plaje însorite, munți, istorie, artă, gastronomie etc.

Topul 5 al celor mai vizitate țări este completat de China, cu 56,9 milioane de vizitatori anual, și Italia, cu 50,7 milioane de vizitatori anual.

Topul 10 este completat de Turcia – 39,8 milioane de vizitatori, Germania – 35 de milioane de vizitatori, Marea Britanie – 34,4 milioane de vizitatori, Mexic – 32,1 milioane de vizitatori, Rusia – 31,3 milioane de vizitatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.