Mesaje privitoare la traversarea străzii în condiții de siguranță au apărut joi pe mai multe treceri de pietoni din Galați. Voluntarii care s-au ocupat de mesaje spun că „dacă trecerile pentru pietoni ar vorbi cu noi, ne-am împrieteni mai mult cu ele”.

Mesajele îi îndeamnă pe pietoni să fie atenți atunci când trec strada, adică să se asigure, să nu se uite la telefonul mobil și să țină de mână copiii în timpul traversării.

Pe carosabil, peste zona demarcată ca trecere de pietoni, membrii unei asociații au redactat mesaje pentru pietoni. Cu ajutorul unor șabloane și al unor spray-uri, voluntarii au scris „uită-te în
stânga”, „ia-ți copilul de mână” şi „lasă telefonul”. Inițiatorii acțiunii și-au imaginat că trecerile de pietoni vor comunica și le vor transmite pietonilor să fie atenți.

„Ne-am gândit că dacă trecerile pentru pietoni ar vorbi cu noi, ne-am împrieteni mai mult cu ele şi le-am folosi mai des şi mai corect. Aşa că aseară am transformat majoritatea trecerilor de pietoni de pe Bulevardul Oțelarilor în treceri care comunică cu pietonii în stilul unui părinte grijuliu. Cunoşti o zonă unde crezi că acțiunea noastră ar ajuta cu prioritate? Lasă-ne un comentariu şi vom ține cont. Acesta a fost doar începutul! Ține aproape ca să afli unde şi când desfăşurăm următoarea pe…trecere! Până atunci <uită-te în stânga>, <ia-ți copilul de mână> şi <lasă telefonul atunci când traversezi strada>”, au scris pe Facebook reprezentanții Asociației Prieteni pentru Galați.

Acțiunea va continua, reprezentanții asociației intenționând să monteze astfel de mesaje în tot orașul. Pentru această activitate, Poliția Rutieră și Comisia de Siguranță în Trafic a Primăriei și-au
dat acordul, iar pietonii s-au declarat încântați de idee.

„Este o acțiune de atenționare a pietonilor, sperăm să reducem numărul accidentelor din oraș. Dorim să montăm astfel de mesaje pe majoritatea trecerilor de pietoni din oraș. Aseară am fost șapte persoane și am reușit să punem mesaje pe cinci treceri. Vom continua, sperăm să atragem mai mulți voluntari. Utilizăm șabloane oferite de unul dintre membrii asociației și vopsim cu spray-ul, o să reziste. Avem acordul autorităților, de la comisia Primăriei și de la Poliția Rutieră și pot să vă spun că pietonii au fost încântați de ideea noastră, ne-au felicitat”, a declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantul asociației, Răzvan Vlad Gheorghiu.

Conform statisticilor, traversările neregulamentare sunt principala cauză generatoare de accidente rutiere grave, soldate cu morți și răniți, în județul Galați. Anul trecut, aproape 30% dintre accidentele rutiere mortale s-au produs din vina pietonilor.

VIATenews
SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.