Preşedintele SUA, Donald Trump, a acuzat marți compania Google că “suprimă” mass-media conservatoare/republicană, “ascunde informațiile și știrile care sunt bune”, iar în schimb afişează doar articole de la “presa știrilor false”, informează agenția Dpa.

Larry Kudlow, directorul Consiliului Economic Naţional de la Casa Albă, a anunțat ulterior că Administrația SUA analizează posibilitatea introducerii unor reglementări care să vizeze Google.

“Rezultatele la căutarea pe Google după «ştiri Trump» arată doar articole ale Presei Știrilor False (fake news media, n.red). Cu alte cuvinte, Google trunchiază rezultatele, pentru mine & pentru alţii, astfel încât aproape toate articolele şi ştirile sunt negative”, afirmă Trump într-un mesaj pe Twitter.

“96% din rezultatele la «ştiri Trump» sunt de la presa națională de stânga, foarte periculos. Google & alţii suprimă vocile conservatorilor şi ascund informaţii şi ştiri care nu sunt bune. Ei controlează ce putem vedea sau nu putem vedea. Este o situaţie foarte serioasă – va fi abordată”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Ulterior, Trump a avertizat giganții online că ar “trebui să aibă grijă”, acuzând aceste companii că nu sunt corecte față de un segment larg al populației.

“Google, Twitter și Facebook, calcă pe un teritoriu foarte, foarte tulbure și trebuie să aibă grijă”, le-a spus Trump reporterilor la Casa Albă.

Reprezentanţii Google au respins acuzaţiile: “Motorul nostru de căutare nu este utilizat pentru a stabili o agendă politică. Nu alterăm rezultatele căutărilor spre o anume ideologie politică”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.