“Coreea de Nord ar face bine să nu mai amenințe Statele Unite, deoarece i se va răspunde cu foc și furie cum nu a mai văzut nimeni”, a declarat marți președintele Statelor Unite, Donald Trump, potrivit Reuters.

Declarația lui Trump, preluată de agențiile internaționale de presă, a fost făcută la Clubul Național de Golf Trump din Bedminster, în statul New Jersey, unde președintele își petrece concediul.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat sâmbătă noi sancțiuni împotriva regimului de la Phenian, după cele două teste cu rachete balistice intercontinentale efectuate de Coreea de Nord în luna iulie. Marți, Phenianul a avertizat că este gata să răspundă “actului terorist” dirijat de Statele Unite.

Washingtonul a avertizat anterior că este gata să folosească forța, dacă este necesar, pentru a opri rachetele balistice și programul nuclear al Coreei de Nord, dar preferă o acțiune diplomatică globală, inclusiv sancțiuni împotriva Phenianului.

Consecințele oricărui atac militar din partea Statelor Unite ar putea avea consecințe catastrofale nu numai pentru nord-coreeni, ci și pentru Coreea de Sud, Japonia și miile de militari americani aflați în raza de acțiune a unor posibile retalieri din partea Coreei de Nord.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.