Întrebat dacă una dintre temele discutate cu omologul său american a fost situația vizelor pentru români, președintele Klaus Iohannis a declarat că a menționat problema. Donald Trump a afirmat însă că subiectul nu a fost atins, dar că va fi discutat pe viitor.

”Am meționat această problemă și am menționat-o și în cadrul altor întâlniri pe care le-am avut pentru că este important pentru noi, pentru români, cei care vor să vină în SUA și vedem tot mai mulți oameni care vin din România în SUA. Unii vin ca turiști, alții pentru afaceri. Cei care vin pentru afaceri ar trebui încurajați. Deci problema VisaWaiver ar fi probabil de discutat și sperăm cu toții că vom avansa în această problemă”, a fost răspunsul președintelui Klaus Iohannis la întrebarea legată de vizele pentru conaționali în Statele Unite.

Președintele Donald Trump, răspunzând la aceeași întrebare a declarat că subiectul nu a fost abordat. ”Nu am discutat dar va fi desigur un subiect care va fi discutat” a spus Donald Trump.

Într-un comunicat anterior al președinției se arăta că șeful statului, Klaus Iohannis a discutat joi, în cadrul întâlnirilor de la Congresul SUA, despre simplificarea procesului în ceea ce privește VisaWaiver și a primit asigurări din partea senatorilor și membrilor Camerei Reprezentanților că sprijină ridicarea vizelor pentru România.

Sursa: Mediafax

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.