Mihai Tudose a declarat că Liviu Dragnea este „statul paralel, prin tot ceea ce face”. Fostul premier a precizat că dacă președintele PSD și alții aveau un minim interes pentru securitatea națională, atunci nu tăiau bugetele serviciilor.

„Statul paralel e el (Liviu Dragnea – n.r.), prin tot ceea ce face. Care e statul paralel? Că SRI, că SIE. Am înțeles. Am făcut o doctorat. Dacă făcea doctoratul la medicină, probabil că mi-l semna domnul rector Popa. L-am făcut acolo. Mi l-au semnat cei de acolo. Că am fost la o școală unde am învățat ce înseamnă securitate României, securitatea economică și securitate în general, poate ar fi bine să o facă toți. Fiindcă dacă domnul Dragnea sau alții aveau unu minim interes pe securitate națională, eu vă spun că nu tăiau bugetele la serviciile de informații. Fiindcă el lucrează pe lângă stat. Statul de drept este statul de drept, cu SRI, cu SIE, cu justiție, cu tot ce trebuie. Cu instituții, Parlament, Guvern. Nu el «e toate». Da? Știți ce înseamnă, tăierea bugetului la cele două instituții pe care le urăște, fiindcă nu îi sunt subordonate, nu îi mănâncă din palmă? 84% din bugetul SRI este pe salarii și pensii. A spus dl Marincea. Restul, se plătesc chirii, sedii, telefoane, lumină, curent”, a afirmat Mihai Tudose, marți, la TVR 1.

Întrebat despre afacerile pe care are voie SRI să le dezvolte în țară, Mihai Tudose a spus că Serviciul nu dezvoltă nimic, lucru pe care îl știe din ședințele CSAT la care a participat cât a fost premier.

„Care afaceri Nu dezvoltă nimic. Eu am fost în CSAT unde vin cu ele pe masă. Nu dezvoltă nimic. Și când le tai. Le tai operativul. Am înțeles că dacă securitatea statului nu este bună, atunci hai s-o desființăm. Hai să nu ne mai chinuim. S-o reformeze la Teleorman eventual. Că mai sunt la Videle sau dacă nu, ce s-a mai transferat de la Piatra Neamț. Domnule, suntem nebuni? Ce protocoale secrete, că protocol secret a semnat și Dragnea cu SRI, dar al lui era bun. Dar nu vreți dacă o bibliotecară a făcut ceva să nu aruncați în aer biblioteca, ci să schimbați bibliotecara? Cum pui sistemul în matricea funcțională? Tăindu-i banii? Dresați câinii nemaidându-le de mâncare și o să aveți un câine foarte bine dresat, dar mort de foame?”, a conchis Tudose.

Proiectul de buget adoptat, vinerea trecută, de Parlament prevede o reducere a bugetelor SRI, SIE şi SPP, banii mergând la Sănătate. Astfel, bugetul SRI a fost diminuat cu 295 milioane de lei, banii fiind alocaţi Ministerul Sănătăţii pentru programul Vitamina D. Pentru Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate a fost alocată la Ministerul Sănătăţii suma totală de 230 milioane lei, din bugetele tăiate de la trei servicii, dintre care 150 milioane lei de la SRI, 30 milioane lei la SIE și 50 milioane lei la SPP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.